De grond in voor kunstenaar Herman de Vries

  Nieuws
Leerlingen van OBS Teun de Jager in Schoorl verzamelen ‘bodemtype: EZg21’ op het land van boerin Backer in Aagtdorp. (Foto: Erna Faust.)
Leerlingen van OBS Teun de Jager in Schoorl verzamelen ‘bodemtype: EZg21’ op het land van boerin Backer in Aagtdorp. (Foto: Erna Faust.) (rodi.nl)

ALKMAAR - Leerlingen van OBS Teun de Jager in Schoorl op het land van boerin Backer in Aagtdorp de grond ingegaan voor Herman de Vries. De internationaal bekende kunstenaar - geboren en getogen in Alkmaar - werkt in opdracht van Stedelijk Museum Alkmaar aan een uniek kunstwerk waarmee hij letterlijk terugkeert naar zijn geboortegrond.
Voor het maken van 21 ‘aarduitwrijvingen’ heeft hij de hulp ingeschakeld van 21 basisscholen in Noord Holland. De scholieren doen bodemonderzoek en verzamelen aarde voor De Vries. Zo leert de kunstenaar die de natuur als voornaamste materiaal en inspiratiebron hanteert de leerlingen op een bewuste manier naar hun eigen leefomgeving kijken. Het eindresultaat, ‘een alternatieve atlas van Noord Holland’ wordt opgenomen in de collectie van het museum en staat centraal in en vormt de kern van de solotentoonstelling 'Herman de vries. Voor jullie voeten', te zien in Stedelijk Museum Alkmaar van juni tot september 2019.

Meer berichten