Nationaal Integratiediner in Resto VanHarte - Mensen verbinden en verschillen vieren

  Nieuws

ALKMAAR – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Alkmaar en VluchtelingenWerk Nederland organiseren woensdag 11 oktober een ontmoetingsdiner met vluchtelingen in wijkcentrum De Rekere aan Drechterwaard 16 in Alkmaar. Doel van de diners is dat vluchtelingen en mensen die bij hen in de buurt wonen elkaar leren kennen en begrijpen, waardoor verschillen niet als een bedreiging maar juist als een kans worden gezien.
Waar ontmoetingen zijn, ontstaat begrip. Er is ook live muziek van Orchestre Partout. Deze band bestaat uit (voormalige) vluchtelingen en zingt in Farsi, Dari, Uyghur, Arabisch en vele andere talen. Kom dus vooral langs en schuif gezellig aan.

Mensen verbinden

Het diner is onderdeel van het Nationaal Integratiediner. Het Nationaal Integratiediner is een initiatief van schoonmaakbedrijf Asito dat meer dan 100 nationaliteiten in dienst heeft. Bijna alle Resto’s doen mee met het Nationale Integratiediner onder het motto ‘mensen verbinden verschillen vieren = kansen benutten’. Restomanager Wanda Nieste: “De doelen van het Nationaal Integratiediner liggen dicht tegen de ideeën van Resto van Harte. Laten we vooral verschillen vieren: verschillen tussen mensen leiden tot verschillende inzichten en ideeën. Nieuwe ideeën leiden tot verbeteringen. Daar heeft iedereen baat bij.”
Buurtrestaurant

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Dit buurtrestaurant is er voor iedereen, jong en oud, waar men ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Het initiatief is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.
Vluchtelingen

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. VluchtelingenWerk zet zich met 13.000 vrijwilligers in voor bescherming van asielzoekers en vluchtelingen. Dat gebeurt door het bieden van persoonlijke steun en belangenbehartiging bij hun toelating, opvang en integratie.
Iedereen is van harte welkom om woensdag 11 oktober aan te schuiven in Resto VanHarte Alkmaar. Het programma start om 17.30 uur. Het diner begint om 18.00 uur. Kosten zijn 7,- euro voor een driegangendiner. Graag van tevoren reserveren via www.restovanharte.nl (gratis) of tel 0900-9003030 (10 cent per minuut). Ook kinderen zijn van harte welkom.

Meer berichten