ChristenUnie verbaasd over de stijging huiselijk geweld

Politiek
huiselijk geweld
huiselijk geweld (Foto: Romolo Tavani voor Pexels)

ALKMAAR - De ChristenUnie Alkmaar is verbaasd over de stijging van het aantal meldingen huiselijk geweld. Eerder dit jaar was de partij bezorgd over de gevolgen voor kinderen, maar het college gaf destijds aan dat er geen sprake is geweest van een stijging tijdens de eerste lockdown. Nu blijkt naar aanleiding van de meest actuele cijfers dat er in 2020 toch een stijging is geweest van het aantal meldingen van huiselijk geweld. Over heel 2020 is er een stijging van 1,8%. De ChristenUnie Alkmaar maakt zich zorgen.

Raadslid Ronald van Veen: ‘Ik ben zeer verbaasd over deze cijfers en vraag mijzelf hardop af waarom dit achtergehouden is met de beantwoording op onze vragen die wij ontvingen op 23 februari jl. De stijging van 1,8% is op jaarbasis. Als er in het eerste halfjaar van 2020 geen stijging is geweest dan hebben we te maken me een enorme stijging van meldingen in het najaar. Het aantal stijgende meldingen in combinatie met een oplopende wachttijd voordat een incident wordt opgepakt moet bij ons allen de alarmbellen doen rinkelen. Elke melding van huiselijk geweld en/of kindermishandeling is er één teveel’.

De ChristenUnie Alkmaar wil weten van het college of ze al op de hoogte waren van de oplopende meldingen ten tijden van de beantwoording op hun eerdere vragen. Daarnaast willen ze weten wat de acties van het college zijn geweest sinds er een toename is in het aantal meldingen en welke acties ze gaan ondernemen om de wachttijd terug te dringen.