De Amsterdam Klezmer Band blaast festivaltenten omver en trekt tranen in theaters.
De Amsterdam Klezmer Band blaast festivaltenten omver en trekt tranen in theaters. ((Foto: Fred van Diem))

Klezmer Band en Diggy Dex op Canadaplein

  Uit

ALKMAAR - De laatste editie van Zomer op het Plein 2019 is vanwege het EK wielrennen iets aangepast. Het optreden van de Amsterdam Klezmer Band, zaterdagavond 10 augustus van 20.30 tot 21.45 uur op het Canadaplein, is nu een sta-concert. Het optreden van Diggy Dex, zondag 11 augustus, is vervroegd naar 17.00 uur. Daardoor is de supportact Freeze komen te vervallen.

In vijftien jaar tijd groeide een stel Amsterdamse straatmuzikanten uit tot een internationaal, zevenkoppig klezmermonster: Amsterdam Klezmer Band. Verwacht geen traditioneel avondje; de AKB heeft een onorthodox eigen geluid gesmeed, waarin een joodse traditional wordt opgeluisterd met rap of een scheurende sax. De band houdt van traditie en vernieuwing, blaast festivaltenten omver en trekt tranen in theaters. De band speelt klezmer en Balkan, ska en jazz, zigeuner en hiphop. Het is van alles, maar bovenal is het feest.

'Chansonrapper'

De rondreis die Diggy Dex de afgelopen jaren met zijn band maakte, begon bij het succes van zijn album 'Golven'. Sindsdien trekt hij met zijn muzikanten als een karavaan door het land, van optreden naar optreden. Drie clubtournees, een festivaltour en een uitgebreide theatertournee, inclusief een uitverkocht Carré, brachten hen naar honderden podia en duizenden mensen. De 'chansonrapper' uit Amersfoort vertelt verhalen op muziek die bij elke plaat aan zeggingskracht en diepte winnen. De basis is en blijft hiphop, maar is zelden de eindbestemming van de muzikale weg die Diggy Dex aflegt. Zo ook op 'Karavaan', zijn meest recente, zesde album waarvoor Franse popmuziek een belangrijke bron van invloed was.

Kijk ook op zomerophetplein.nl en op alkmaar-cycling.com voor informatie over de bereikbaarheid van de binnenstad tijdens het EK.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten