Fietsgroep Groene Hart fietst langs Limes

Nieuws
De fietsgroep fietst langs een deel van de Limesroute.
De fietsgroep fietst langs een deel van de Limesroute. Foto: Triggr

REGIO- De fietsgroep van het Groene Hart komt vrijdag samen en nodigt inwoners van het Groene Hart uit om mee te fietsen. De groep fietst meestal ergens tussen de 30 en 40 kilometer. Om 9:00 uur start de tocht bij stichting Triggr en om 12:00 uur is de groep terug. 

De groep fietst een deel van de Limesroute langs de Oude Rijn. Lizet en Wim zijn bij de tocht om alles te begeleiden. “Er wordt ook altijd een gezellig koffiepunt uitgezocht en is er een gelegenheid om even wat wijzer te worden over deze interessante Limesrout”, meent de stichting.  De Romeinse Limes, het grootste archeologische monument van Nederland en sinds juli 2021 UNESCO Werelderfgoed, heeft een eigen langeafstandsfietsroute. De ca. 220 km lange bewegwijzerde route voert langs de oude noordgrens van het vroegere Romeinse rijk tussen Katwijk aan zee en Berg en Dal, dwars door Nederland. 

De stichting is 7 jaar geleden opgericht met het doel om een breder cultureel, muzikaal en beweeg-aanbod te genereren voor de inwoners van Ter Aar en omstreken, volgens de stichting. Trigger is gevestigd aan Middelweg 5 in Ter Aar.

“Ook zin om lid te worden van deze fietsgroep en elke maand verrast te worden met een leuke fietsbare route? Sluit je aan”. https://triggr.nu/agenda/groene-hart-fietsgroep-13/ .