Jubileumfeest Kleurrijk Vrouwen Gilde

Algemeen
Afbeelding
((Foto: aangeleverd))

SCHOORL - Een bijzondere mVrijdagmiddag 1 oktober viert het Kleurrijk Vrouwen Gilde (KVG) Schoorl het 70-jarig jubileum. De feestelijke bijeenkomst in dorpshuis de Blinkerd start om 13.30 uur met koffie, thee en gebak gesponsord door Bakkerij Bakker. Eveneens een muzikale omlijsting van Cees Oud en zijn accordeon.

Om 14.00 uur is de officiële opening met de nieuwe Burgemeester van Bergen en de voorzitter. Er volgt een sfeervolle muzikale omlijsting van zangeres Joke Oud, een diavoorstelling 70 jaar KVG, een tweede gedeelte met Joke Oud, samenzang, een moment van de voorzitter en tot slot proosten op het 70-jarige jubileum.

Hoe het begon

Op een vergadering van de Katholieke arbeidersbeweging werd een voorstel gedaan om te komen tot oprichting van een Vrouwenbond. De vergadering juichte dit voorstel toe. En zo is het KVG op 1 oktober 1951 opgericht. Wel met pastoor Drost als geestelijk adviseur. En toen moest er worden gewerkt, in het begin moest de kachel nog worden op gepord en de tafels en stoelen klaargezet in het later verbrande verenigingsgebouw. In het KVG lag ook het sociale opgesloten dit kwam door het uitdelen van gebreide artikelen die de dames voor gezinnen die het niet breed hadden maakte. Ook een naai en stopclubje werd er opgericht. In een jaartijd werden tweeduizend sokken van grote gezinnen gestopt.

Trouwe bezoekers

Er is in de vereniging veel veranderd. De Blinkerd werd het nieuwe ontmoetingscentrum en in de loop der jaren zijn er geen sokken meer gestopt maar waren er meer contacten naar buiten en creativiteit binnenshuis. Nu zijn er educatieve avonden of een workshop kerststuk maken voor in de plaats gekomen. Ook doet onze reiscommissie gezellige en leerzame reisjes organiseren, wat op de foto’s is te zien. Op dit moment zijn er meerdere leden 49/50 jaar lid, maar ook 30 en 25 jaar. Dat zegt wel iets over hoe graag de leden de avonden bezoeken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding