Vrouwen koken voor vrouwen

BERGEN - "Ik zou niet graag in jullie schoenen willen staan", zei wethouder mevrouw Yolan Koster op de feestelijke afsluiting op 6 maart van het project 'Vrouwen koken voor vrouwen'.

In een volle zaal met vrouwen uit Syrië, Eritrea, Palestina en Afghanistan en hun gasten sprak mevrouw Koster warme woorden van welkom in ons veilige Nederland, met begrip voor het verdriet en de heimwee naar wat deze vrouwen en hun gezin moesten achterlaten. En wat is samen koken met lotgenoten en vrouwen uit onze gemeente dan troostrijk. Als je samen kookt ontmoet je elkaar echt. Dat weten vrouwen sinds jaar en dag, want al eeuwenlang staan zij in de keuken, samen met dochters, moeders en vriendinnen. Zie ook de foto met het resultaat: de meest exotische gerechten uit de keuken van het Midden-Oosten en Afrika, stuk voor stuk culinaire hoogstandjes. Er werd dan ook flink gegeten, gepraat en plezier gemaakt. Dit laatste mede dankzij de muzikale inbreng van de voltallige, zevenkoppige band 'EasyTime' die de sterren van de hemel zongen en ook de zaal tot zingen bracht in het Nederlands! Ook in de gemeente Bergen voelen vluchtelingen zich steeds meer thuis. Een belangrijke voorwaarde om te integreren en een steentje bij te dragen aan een steeds betere samenleving.

Wie wil helpen om het thuisgevoel van vluchtelingen te vergroten kan vrijwilliger worden bij VluchtelingenWerk in de gemeente Bergen. Neem contact op met jboeijink@vluchtelingenwerk.nl.

Meer berichten