(Foto: Jorn Baars / www.jornbaars.com)

Eerste editie Museumnacht Kids Haarlem staat voor de deur

HAARLEMZaterdag 19 oktober blijven veel kinderen in Haarlem wat langer op! Dan kunnen ze namelijk op maar liefst 11 verschillende culturele locaties dansen, zingen, speuren, knutselen en bovenal kunst kijken tijdens de allereerste Museumnacht Kids Haarlem. Om 16.30 uur wordt de avond geopend in de Grote of St.-Bavokerk met een interactieve voorstelling en tellen de kinderen gezamenlijk af tot de Nacht echt gaat beginnen. Tussen 17.00 en 22.00 uur gaan de deuren van de musea open en staat er een bomvol en fantasierijk programma op de kids te wachten.

Tijdens Museumnacht Kids krijgen kinderen tussen 4 en 12 jaar oud de kans om op een speelse manier kennis te maken met kunst en cultuur. Met als thema Fantasie kunnen de kinderen de hele avond hun gedachten de vrije loop laten. Maak je eigen fantasiedier, kraak de kluis in het ABC Architectuurcentrum of klim naar de Wakerszolder in de Grote of St.-Bavokerk. Zet je speurneus op en ga op ontdekking in 37PK of het Archeologisch Museum Haarlem. Bij Historische Vereniging Haerlem in de Hoofdwacht kunnen de kids speuren naar historische figuren en hun handtekeningen verzamelen. Malle Babbe, Frans Hals, Ripperda of Kenau: ze zijn er allemaal! In het Verzetsmuseum Junior op wielen ontdekken de kids wat er in Nederland tijdens de oorlog is gebeurd. De avond wordt dansend afgesloten in het Noord-Hollands Archief met een heuse afterparty. Om 22.30 uur is het dan echt tijd om naar bed te gaan.

Kaartverkoop
Tickets zijn € 7,50 - voor zowel de kids als voor volwassenen - en geven toegang tot de 11 deelnemende musea en culturele instellingen, de opening én de afterparty. Bekijk het hele programma en alle kaartverkooppunten op www.museumnachtkids.nl/haarlem/.

Meer berichten