Teststraat Haarlemmermeer breidt flink uit

Nieuws
Belangrijke adviezen voor kwetsbare ouderen.
Belangrijke adviezen voor kwetsbare ouderen. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - De teststraat in Haarlem krijgt een nieuwe locatie. Vanaf 5 november kunnen mensen voor een test terecht op Conradweg 40. De testcapaciteit blijft hetzelfde. Vanwege de aanstaande winter is gekozen voor een binnenlocatie die ook bestemd is tegen najaarsstormen. 

Kwetsbare ouderen

De huidige situatie brengt bij kwetsbare ouderen veel vragen en zorgen met zich mee. ‘Hoe houd ik me aan de basisregels, kan ik mijn (klein)kinderen ontvangen, mag ik boodschappen doen?’ Zomaar wat vragen die leven bij deze ouderen. GGD Kennemerland heeft speciaal voor kwetsbare ouderen een infographic opgesteld waarbij illustraties in combinatie met korte tekstblokjes relevante informatie op een overzichtelijke manier weergeven. 

GGD Kennemerland medewerkers beschikbaar voor interviews

Bij GGD Kennemerland zet een grote groep medewerkers zich momenteel in om zijn of haar steentje bij te dragen aan het bestrijden van de coronacrisis. Veel van deze mensen hebben de afgelopen maanden bijzondere dingen meegemaakt. Denk hierbij aan mensen die de hele dag bellen voor bron- en contactonderzoek, die in de teststraten staan en die meerijden met de testbus voor thuisbemonstering. 

Speciaal teststation voor opleiden nieuwe medewerkers

Nu de tweede golf een feit is neemt de vraag naar testcapaciteit nog steeds enorm toe. Daarom verhoogt de GGD Kennemerland in samenwerking met het Rode Kruis de capaciteit van de teststraat in de EXPO hallen in Vijfhuizen. Het aantal teststations is uitgebreid van vier naar zeven. In de nieuwe teststraat Haarlemmermeer konden afgelopen week 1100 mensen per dag getest worden. Inmiddels zijn dit al 1620 tests. Op deze locatie is ook een teststation ingericht speciaal voor het opleiden van medewerkers. Onder begeleiding van een arts en een verpleegkundige worden nieuwe testers hier ingewerkt.