2 weken na kerst: aantal coronabesmettingen Haarlem dalend

Algemeen
Ondanks de kerstdagen zien we een dalende trend in Haarlem.
Ondanks de kerstdagen zien we een dalende trend in Haarlem. (Foto: RIVM)

HAARLEM - Het aantal coronabesmettingen in Haarlem is de afgelopen weken - ondanks de kerstdagen - toch vooral gedaald. Dat blijkt uit de meest recente coronacijfers van het RIVM van zondag 10 januari.

Omdat het coronavirus een incubatietijd heeft van zo’n 2 dagen tot 2 weken, kun je eigenlijk nu pas goed zien wat de kerstdagen - die veel mensen toch met hun geliefden hebben gevierd, al dan niet in kleinere kring - hebben gedaan met de coronacijfers in Haarlem. Uit de data van het RIVM kunnen we voorzichtig concluderen dat kerst weinig effect heeft gehad op het aantal coronabesmettingen in Haarlem.

Over het algemeen zit er de afgelopen 5 weken een dalende lijn in het aantal Haarlemmers dat met corona besmet is geraakt, zo laat onderstaande grafiek zien.

aantal coronabesmettingen haarlem

Aantal Haarlemmers overleden aan corona

De cijfers tonen aan dat er in Haarlem van 23 december tot en met 5 januari in totaal 842 besmettingen met corona waren. In die periode overleden 6 Haarlemmers aan het virus.

Corona in Haarlem: afgelopen week

Hoewel we over 5 weken genomen een dalende trend zien, schommelt het aantal besmettingen in Haarlem de afgelopen week nog wel, zo zien we als we inzoomen.

Het aantal positief geteste Haarlemmers lag afgelopen zondag 10 januari op 36. Dat zijn er 27 minder dan 2 dagen eerder. Het gemiddelde aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners lag zondag op 22,1, maar liefst 16,6 personen minder dan 2 dagen ervoor.

aantal coronabesmettingen haarlem

Eerste vaccins Kennemerland op 15 januari

De eerste vaccinaties in de regio Kennemerland vinden niet vanaf 18 januari, maar vanaf 15 januari plaats: eerder dan gepland dus. Goed voorbereid zijn? Een paar veelgestelde vragen over het coronavirus vind je in het artikel hieronder.