Extra onderdak voor Haarlemse daklozen

Algemeen
Extra plekken gecreëerd voor Haarlemse daklozen.
Extra plekken gecreëerd voor Haarlemse daklozen. (Foto: Pexels)

HAARLEM - Vanwege de coronamaatregelen kunnen alle dak- en thuislozen 24 uur per dag terecht in de opvang. Met het strenge winterweer heeft de gemeente extra plekken gecreëerd voor daklozen die onder normale omstandigheden geen gebruik willen maken van de opvang.

Hiernaast gaan tijdens de strenge vorstdagen hulpverleners extra de straat op om dak- en thuislozen te motiveren om ook gebruik te maken van de opvang.

Daklozen Haarlem: extra hulpverleners

Hulpverleners, politie en handhaving motiveren dakloze personen die nog geen gebruik maken van de opvang om tijdens de winterregeling toch naar binnen te gaan. In deze periode worden extra hulpverleners ingezet om buitenslapers niet alleen overdag maar ook ’s avonds op te zoeken. Wethouder Meijs (Zorg, Welzijn en Volksgezondheid) : “Met deze extra maatregelen wil de gemeente zorgen voor een warme, veilige plek voor alle daklozen en voorkomen dat mensen vanwege extreme kou bevriezingsgevaar lopen.”

Daklozen Haarlem: gedwongen opvang

Als buitenslapers geen gebruik willen maken van de opvang, beoordeelt de GGZ of er meer hulp nodig is en kunnen mensen eventueel gedwongen opgevangen worden.

De extra maatregelen zijn sinds afgelopen weekend van kracht en blijven gelden zolang er sprake is van een gevoelstemperatuur van -10 of lager.

Bron: gemeente Haarlem