Succesvolle SUPmission-schoonmaakactie: 7 zakken ‘troep’

Algemeen
Vorig seizoen verzamelden de deelnemers aan de totaal 8 SUPmissions ruim 7 kliko’s afval bij elkaar.
Vorig seizoen verzamelden de deelnemers aan de totaal 8 SUPmissions ruim 7 kliko’s afval bij elkaar. (Foto: Sandra Reeb-Gruber)

HAARLEM - Zeven grote volle zakken troep, afkomstig van vuil van de kades en in het water. Dat was de buit nadat afgelopen vrijdag onder meer 21 Haarlemmers per sup (’stand up paddle’), zes prikkers, één ‘plogger’ (een schoonmakende jogger) en één boot op pad gingen om Haarlem weer een stukje schoner te maken.

De Haarlemmers deden mee aan de eerste SUPmission van het seizoen, een schoonmaakactie waarbij de teams werden vergezeld door vertegenwoordigers van zwerfafvalinitiatieven uit de regio: De Pinguin, De Opruimtrutjes, Spaarnelanden, Monka Box, Koning Koos Broekhof, The Great Bubble Barier, Earth Label, NOMorePlastic, Bob the Plogdog, Paul Wayeoflife en Juttersgeluk. Marleen Zwartkruis van SUPmission: “Deze initiatieven bundelden niet alleen vrijdag, maar vaker hun krachten om elkaar bij verschillende events te versterken en zo meer impact in de toekomst te kunnen maken.”

Na afloop van de actie werd het afval vrijdag naar een stortbak van Spaarnelanden gebracht.

Doel SUPmission Haarlem

Het doel van SUPmission is tweeledig: het schoonmaken van de Haarlemse wateren en kades én het afvalprobleem aan de kaak stellen bij de inwoners van Haarlem. Kasper Stokman (medeoprichter van SUPmission): “Het afvalprobleem en daarmee de plastic soep wordt steeds groter. We willen met SUPmission awareness creëren en mensen activeren zelf iets aan het afvalprobleem te doen. In hun eigen omgeving en dus ook door mee te gaan op SUPmission. Daarnaast is het natuurlijk heel erg leuk om dit met elkaar te doen en ook nog eens heel sportief!”

7 kliko’s afval

Vorig seizoen verzamelden de deelnemers aan de totaal acht SUPmissions ruim zeven kliko’s afval bij elkaar. “SUPmission heeft al heel veel mensen geïnspireerd en het is opvallend en bemoedigend om te zien dat er ook veel kinderen en jongeren zijn die zich willen inzetten voor een schone stad. Inmiddels is SUPmission een samenwerking aangegaan met de Haarlemse SUP-school Kiteflow. Hierdoor kunnen deelnemers zonder SUP op de startlocatie een SUP huren.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding