The Dutch Atlantic Four: Het begon als bluf

Nieuws
The Dutch Atlantic Four: Het begon als bluf
The Dutch Atlantic Four: Het begon als bluf rodi.nl

HAARLEM - Bart Adema (33), Erik Koning (51), Marcel Ates (58) en David de Bruijn (32), zijn onder de naam The Dutch Atlantic Four, hun grootste avontuur aan: de Atlantische oceaan over roeien. Woensdag 12 december begon de 5000 kilometer lange roeireis, de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld, de Talisker Whisky Atlantic Challenge.

Jaarlijks strijden 30 teams van over de hele wereld om binnen twee maanden met beperkte middelen en extreme weersomstandigheden van La Gomera, Canarische Eilanden naar Nelson’s Dockyard, Antigua te roeien. Een overtocht welke zowel een fysieke als een mentale uitputtingsslag zal zijn voor alle deelnemende teams.
Roeien voor het goede doel
Met deze tocht wil het team aandacht vragen voor Kika en geld inzamelen om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor kinderen in Nederland. Kika werkt er hard aan om het genezingspercentage van kinderen met kanker te verhogen, behandelingen te verzachten en te zorgen dat de kinderen op latere leeftijd een beter leven kunnen leiden.
Wilde plannen
Het wilde plan om deel te nemen aan de race is 5 jaar geleden ontstaan nadat de mannen de crazy river race hadden geroeid, een non-stop Roeirace van 145km over de Volga in Rusland waar zij aan mee deden. Na heel wat Blaren en Vodka werden Erik en David werden geïnterviewd door een lokale Russische krant die zich afvroegen wat ze na het volbrengen van de monster tocht gingen doen. De mannen blufte dat dit de oceaan overroeien zou zijn. Niet wetende toen Marcel en Bart aansloten op dit wilde idee stapje voor stapje werkelijkheid werd. Na veel grappen in de kroeg werd het plan stapje voor stapje werkelijkheid en hebben ze zich 3 jaar geleden ingeschreven om mee te doen aan de zwaarste roei race ter wereld. Tijdens de race is er een GPS-tracker waardoor je het team kunt volgen en deze zal te zijner tijd van de race op de website en facebook van The Dutch Atlantic Four worden geplaatst.