Zelfs bij lagere temperaturen is Het Veerkwartier populair.
Zelfs bij lagere temperaturen is Het Veerkwartier populair. ((Foto: Facebook Het Veerkwartier))

Haarlemmer start petitie voor behoud 'Het Veerkwartier'

HAARLEM - Een petitie waar binnen twee dagen bijna 600 handtekeningen zijn verzameld. Het gaat hier om het behoudt van Het Veerkwartier, een paviljoen bij de Veerplas. Vijf jaar geleden mochten uitbaters Frank en Merel hun paviljoen opzetten met als doel om er tijdelijk te staan. Nu is het voor velen niet meer weg te denken.

Zo ook voor Johanna Nolet, de petitie-opsteller. Toen haar ten gehore kwam dat er meerdere bedrijven interesse tonen om zich vanaf 2020 bij de Veerplas te vestigen, sprong zij op de bres.

Volgens de eigenaren loopt in september 2020 de tijdelijke vergunning af. En omdat in 2020 het recreatiegebied wordt vrijgemaakt voor 'grootschalige ontwikkeling' mag er vanaf dat moment definitief een horecabedrijf gevestigd zijn. Meerdere kapers zijn al op de kust.

Populaire broedplaats

Merel Janssen en haar man Frank van Baaren waren vier jaar geleden op de bonnefooi met het restaurant in een oude kweekkas en een zeecontainer begonnen. De Veerplas groeide door hun initiatief van een afgelegen recreatiegebied uit tot een populaire broedplaats. In het duurzame restaurant vinden ook veel culturele activiteiten plaats, zoals jamsessies van lokale muzikanten.

Niet duurzaam

Met de petitie willen de vaste bezoekers van het Veerkwartier ervoor zorgen dat andere, meer commerciële partijen de plek overnemen. Volgens petitie-opsteller Johanna Nolet zou het niet echt duurzaam zijn om het bestaande paviljoen nu 'bij het grofvuil te zetten'.

Meer berichten
 

Fotoseries