Vaarseizoen begint weer: bruggen vaker open

Nieuws
Vaarseizoen begint weer: bruggen vaker open
Vaarseizoen begint weer: bruggen vaker open rodi.nl

HAARLEM - Het vaarseizoen begint weer. Dat betekent dat het op de Haarlemse wateren drukker wordt. Naast de beroepsscheepvaart komen ook de recreatieboten weer het water op. En daarmee is kans groter dat weggebruiker voor een openstaande brug komt te staan.



De meeste bruggen in Haarlem gaan niet open tussen 7.15 en 9.00 uur en tussen 16.00 en 18.00 uur (voor de Schouwbroekerbrug is dit tot 8.40 en 17.40 uur). Zo kan het wegverkeer op deze drukke tijdstippen beter doorstromen.

De gemeente bepaalt de brugbedieningstijden niet zelf. Dat doet de Provincie Noord-Holland, in samenspraak met verschillende gemeenten uit de regio, Rijkswaterstaat en belangenorganisaties op het gebied van water- en wegverkeer. Brugwachters houden zoveel mogelijk rekening met drukte op de weg. Vanaf 1 mei 2018 hebben ze hiervoor een speciaal systeem, waarmee ze informatie krijgen over onder meer lijnbussen die onderweg zijn (inclusief eventuele vertraging) en de actuele verkeersdrukte op de weg. Tegelijkertijd moeten zij ook rekening houden met de scheepvaart. Zeker als de brug twee uur lang niet open is geweest, hopen de schepen zich op. De brugwachters moeten hier steeds een afweging in maken.
Kijk voor meer informatie op www.haarlem.nl/bruggen.