Welkom op de Stuif-Stuif! - 'Sporten, spelen en knutselen voor kinderen in Haarlem'

  Nieuws
Kinderen kunnen allerlei activiteiten doen op de Stuif-Stuif. (foto Rodi Media)
Kinderen kunnen allerlei activiteiten doen op de Stuif-Stuif. (foto Rodi Media) (rodi.nl)

HAARLEM - Veel Haarlemmers zijn ermee grootgebracht: de Stuif-Stuif. Sinds 1962 immers wordt dit kinderspektakel in de zomervakantie gehouden. Maandag 20 augustus gaat de Stuif-Stuif weer van start in Wijkcentrum De Ringvaart in Haarlem-Schalkwijk. Het zal duren tot en met vrijdag 31 augustus.
Daarbij is er voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar weer veel te doen. Ze kunnen sporten, maar ook spelen en knutselen. Sinds vorig jaar heeft de Stuif-Stuif een thema. Vanuit dat thema gaan de kinderen aan de slag. Dit jaar is gekozen voor 'terug in de tijd'.
Men gaat richting de tijd dat de televisie pas een paar jaar in ons land was en rond de tijd dat onze eerste Stuif-Stuif was. Men zal de Stuif-stuif omtoveren tot een waar dorpje in dit mooie tijdperk en men zal iedereen welkom heten in het mooie Stuifschendael. Een dorp waar je alles vind wat je nodig hebt. Van bakkerij tot lompenboer en van atelier tot televisiestudio. Elke dag mogen de bezoekers al hun creativiteit laten zien en wie weet komen ze dan zelfs ook in het nieuws terecht.
De Stuif-Stuif is inmiddels niet meer weg te denken. Het kinderfeest draait volledig op vrijwilligers. Kinderen krijgen daarbij een glas limonade en kunnen met een kaartje ook een broodje bakken. Ouders/begeleiders krijgen met dit kaartje bij de kantine een kop koffie of thee.
De Stuif-Stuif is gedurende genoemde data op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Een basiskaartje kost € 3,-. Daarvoor krijg je toegang tot de Stuif-Stuif. Voor € 5,- extra kun je funmunten kopen. Met de funmunt kun je iets extra’s krijgen. Meer info: www.stuifstuif.nl.

Meer berichten