SoulFood in de Lichtfabriek

  Nieuws
Robert Hoogduin, Jules van Kampen, Jessica Philipoom (Foto: Helene Wiesenhaan)
Robert Hoogduin, Jules van Kampen, Jessica Philipoom (Foto: Helene Wiesenhaan) (rodi.nl)

HAARLEM - Haarlem heeft er een zondagnamiddag evenement bij: Op zondag 9 december vindt dit eerste evenement plaats in de Lichtfabriek in Haarlem. SoulFood is een ‘Feelgood’ zondag- namiddag evenement dat wordt ingevuld door gerenommeerde DJ’s, een Live Band en iedere maand een ander bekend hoogstaand restaurant uit de regio. Een uniek maandelijks terugkerend evenement.
Organisatoren Jessica Philipoom en Robert Hoogduin zijn geen onbekenden in het Haarlemse uitgaansleven. “Een paar maanden geleden bedachten we dit concept. Nadat we een presentatie van de nieuwe directie van de Lichtfabriek hadden bijgewoond wisten we direct dat dit de meest ideale plek was om dit evenement neer te zetten.” Aldus Jessica.

Chique uitstraling

“Haarlem heeft echt behoefte aan een goed evenement, dat niet alleen een bijzondere uitstraling heeft, maar ook elke maand weer vernieuwend is. Mede doordat het evenement in de middag al begint, sluit het naadloos aan op onze doelgroep.” Iedere editie krijgt hetzelfde gevoel en chique uitstraling, alleen heeft iedere editie een andere invulling van zowel artiesten als restaurants.
Breder aanbod

De eerste editie wordt ingevuld door restaurant Hout, waarbij Martijn Franzen en zijn keukenbrigade een bijzondere diversiteit aan fingerfood zal voorschotelen. De gasten worden verwelkomd met een glaasje bubbels. Naast reguliere dranken wordt ieder evenement uitgebreid met een breder aanbod: deze keer zowel een Champagne- als Cocktailbar.
Uit de comfortzone

Als Live Band staat op 9 december de band “The Dearly Beloved” geprogrammeerd. Een Prince tribute band die nu 5 jaar bestaat en is opgebouwd uit 8 gepassioneerde muzikanten met allemaal één ding gemeen: een onvoorwaardelijke liefde voor Prince en zijn muziek. De band wordt geleid door zanger Wayne Moen, ooit finalist van Idols. Gerenommeerde DJ’s die worden geboekt worden uit hun comfortzone gehaald, door in plaats van Dancemuziek alleen maar Soul-, Funk- en Disco Muziek te draaien. DJ Marcello, muziek purist van het eerste uur, mag het spits afbijten op deze eerste editie. Samen met DJ duo FunkSoulBrothers zorgt hij dat stilstaan geen optie is.
Nieuwe richting

Daar waar de nieuwe Lichtfabriek, samen met exploitant Haarlemmer Stroom Events een halt heeft toegeroepen aan openbare Dancefeesten, heeft de organisatie van SoulFood in nauwe samenwerking met de directie van de Lichtfabriek dit concept tot stand weten te brengen. Directeur Jules van Kampen: “Dit concept past precies bij de nieuwe strategische richting van de Lichtfabriek en Haarlemmer Stroom Events. Niet alleen qua muzikale invulling en doelgroep, maar voornamelijk ook qua uitstraling en aanvangstijd.”
De eerste editie van SoulFood vindt plaats op zondag 9 december van 15:00 - 21:00 uur in de Lichtfabriek en is toegankelijk vanaf 25 jaar en ouder. Dresscode: Casual Chique. https://www.facebook.com/soulfoodhaarlem/
Locatie: De Lichtfabriek, Minckelersweg 2 Haarlem. Kaarten á € 17,50.

Meer berichten
 

Fotoseries