Tail Dragger.
Tail Dragger. ((Foto: Aangeleverd))

Chicago Blues Legends on Tour in Bluesclub

  Uit

HAARLEM - In de Haarlemse Bluesclub aan de Korte Verspronckweg is donderdag 22 augustus een speciale zomereditie bij te wonen. De Chicago Legens on Tour doet de club aan.

Twee levende legendes

Het seizoen zou eigenlijk in september openen, maar er diende zich een enorm grote kans aan, waardoor de Haarlemse Bluesclub 22 augustus een speciale zomereditie op het programma heeft gezet. De club heeft zowel Tail Dragger als Willie Buck zo ver weten te krijgen om naar Europa te komen. Hun enige show in Nederland is die in de Haarlemse Blues Club. Deze mannen hebben een uitzonderlijke staat van dienst in de blueswereld en zijn één van de laatsten van hun generatie.

Tail Dragger

James Yancy 'Tail Dragger' Jones werd in 1940 geboren in Altheimer, Arkansas en verhuisde in de jaren '60 naar Chicago. De interesse voor de blues zat er al vroeg in. James zong op school al liedjes van John Lee 'Sonny Boy' Williamson. Hij kwam in Chicago verder op onder de vleugels van blueszanger en harmonicaspeler Howlin' Wolf. Die zei op een moment zelfs 'This boy is gonna take my place one day'. En zo geschiedde. Toen dit zwaargewicht kwam te overlijden, nam diens gitarist Hubert Sumlin contact op met Tail Dragger. Ze speelden samen heel Chicago plat en toerden ook met regelmaat door de Verenigde Staten. Tail Dragger heeft een charisma waar je niet omheen kunt. Waan je in de zwarte clubs van westside Chicago. Geen nachtegaal, maar absoluut een must-see.

Willie Buck

Als autotechneut sleutelde hij altijd al aan oude Buicks, Cadillacs, Ford Mustangs en meer van zulke Amerikaanse bakken. Een collegamuzikant uit Zoetermeer heeft een Buick uit 1956 en toen hij deze startte tijdens de vorige tour hoorde Willie Buck binnen 30 seconden dat de katalysator vervangen moest worden. Toch trok de passie voor het zingen van blues altijd al en Willie Buck leerde zingen bij Muddy Waters aan de keukentafel. Willie is nog altijd flink op dreef - geen wonder dat hij afgelopen april alweer zijn vijfde solo album uitbracht - en was al eerder in de Haarlemse Blues Club te bewonderen. Dat was binnen drie weken stijf uitverkocht.

Tickets

Tickets voor de Chicago Blues Legends on Tour zijn te koop op www.haarlemsebluesclub.nl en te reserveren via reserveren@haarlemsebluesclub.nl (kaarten liggen dan bij de kassa en zijn daar af te rekenen)

www.haarlemsebluesclub.nl

Meer berichten