Foto: PR

Chicago Blues royalty in Haarlem

  uitgaan

HAARLEM - Studebaker John is een original die leeft volgens zijn naam. Hij rijdt in een Studebaker Silver Hawk die hij al meer dan dertig jaar bezit. Ook zijn muziek krijgt een retro-benadering, inclusief 'vintage' gitaren, harmonica's en versterkers. Vrijdag 3 mei treedt hij op in de Haarlemse Blues Club.

Hij werd in 1952 geboren als John Grimaldi en groeide in Chicago op in een Italiaanse arbeidersbuurt. Op zijn zevende begon hij harmonica te spelen. Als jongeling frequenteerde hij Maxwell Street waar hij verliefd werd op de onstuimige, versterkte sound van de 'straathoek-Chicagoblues'. Zelf ontwikkelde hij een ruwe geëlektrificeerde klank, geïnspireerd op de vrijgeestige, zwaar versterkte en dissonante slidegitaar van Hound Dog Taylor en J.B. Hutto. Studebaker John treedt al op sinds de jaren 70. Hij bouwde een sterke live-reputatie op en toert al ruim vier decennia wereldwijd.

Over de jaren maakte Studebaker John achttien fel gewaardeerde albums voor prestigieuze platenlabels als Avanti Records, Blind Pig Records en Delmark Records. Omwille van de zeer karakteristieke sound werd Johns muziek gebruikt in de soundtrack van verschillende films, als pauzemuziek van het CNN-nieuws en in een reclamespot voor de Ford Thunderbird.

Vrijdag 3 mei. Aanvang 21.00 (zaal open 20:30).
Circus Hakim. Korte Verspronckweg 7-9. Parkeren kan gratis voor de deur.

Meer berichten