(Foto: PR)

UIT- tip Houtnacht en Houtfestival

  uitgaan

HAARLEM - Op zondag 16 juni is het tijdens de 34e editie van het Houtfestival weer genieten van de meest verrassende en uiteenlopende optredens van lokale en internationale topartiesten. Het festival duurt van 12.00 tot 23.00 uur. Daarvoor is het al genieten geblazen bij de Houtnacht. De organisatie draait inmiddels op volle toeren en met mooi weer in bestelling en een geschat bezoekersaantal van ruim 20.000 maken we er ook deze editie weer een onvergetelijke dag van voor jong en oud.

Duurzaamheid

Sinds enkele jaren is het festival een duurzame weg ingeslagen. Dit heeft een belangrijk gevolg voor de culinaire markt. Markthouders worden verplicht om gebruik te maken van biologisch afbreekbaar wegwerpservies (borden, servetten, bekers, messen in plaats van de plastic variant. Op het festivalterrein wordt het afval gescheiden ingezameld. Ook de kraamhouders houden zich aan deze voorschriften.

Dubbelportretten

Nieuw dit jaar op het festivalterrein is dit unieke project, waar leerlingen van verschillende scholen en ouderen uit Schalkwijk bij elkaar komen. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet en hoewel het leeftijdsverschil groot is hebben ze in ieder geval een ding gemeen: ze wonen in dezelfde wijk. Ze gaan samen op stap, vertellen hun eigen verhaal en maken foto's van elkaar en de omgeving waarin ze leven.Op verschillende plekken op het terrein vind je tijdens Houtfestival meerdere van deze dubbelportretten uitgelicht.

Het project is onderdeel van het programma 'Haarlems Goud'van Hart Haarlem, waarin cultuur, zorg en welzijn worden samengebracht. Op zijn beurt is dit onderdeel van het programma 'Age Friendly Cultural City', waarin de Gemeente Haarlem participeert.

Meer berichten