Klezmerband Di Gojim.
Klezmerband Di Gojim. ((Foto: aangeleverd))

Klezmerband Di Gojim in Cultuurkoepel Heiloo

HEILOO - Een aantal Friese muzikanten haalde dertig jaar geleden de klezmermuziek naar Nederland. Al gauw werd Nederlands eerste klezmerband Di Gojim opgericht. Ondanks woelige culturele tijden is de groep altijd overeind gebleven.

Het fraaie resultaat van hun geheel eigen stijl; een mix van Jiddisch, Balkan en Gypsy. 'Dertig jaar Di Gojim' is zondag 8 december te zien en horen in de Cultuurkoepel in Heiloo, aanvang 14.30 uur. Reserveren kan via info@cultuurkoepelheiloo.nl

Di Gojim bestaat tegenwoordig uit maar liefst acht muzikanten en een zangeres. Naast frontman en klarinettist Jaap Mulder steelt Alysia van Horik de show. Ze heeft een stem die kippenvel bezorgt en is letterlijk 'la grande dame' tussen het manvolk. Oud-bandleden spelen weer mee en ook twee jonge muzikanten hebben zich bij de band aangesloten. Douwe Nauta (viool) en Ruben Mulder (toetsen) kregen de klezmer met de paplepel ingegoten en staan nu naast hun vaders op het podium. Met nieuw elan en een feestelijk programma vol muzikaal vuurwerk spat het speelplezier er vanaf. Virtuoos, melancholiek en met een gezonde dosis humor.

Meer berichten