Werk van Jaap Spaans.
Werk van Jaap Spaans. (Foto: aangeleverd)

Jaap Spaans exposeert in Het Kruithuisje

ALKMAAR - Jaap Spaans exposeert in december met zijn foto's in Het Kruithuisje. Onder de naam jaapYoga geniet Jaap Spaans inmiddels een zekere bekendheid in Alkmaar. In de zomer van 2015 is hij in contact gekomen met Kruithuisje en heeft daar een aantal yogalessen gegeven. Sinds die tijd is hij zich ook gaan ontwikkelen als fotograaf. Binnen de fotografie richt Spaans zich vooral op natuur, architectuur en alledaagse dingen. Hij probeert de omgeving, waar dat kan, een abstractie te geven waardoor de context verandert of vervaagt.

Tijdens de expositie zal Spaans ook 3 yogalessen geven. Hij zal dan dan uitleg geven over hoe en waarom de werken tot stand zijn gekomen en hun verbinding tussen de yoga en fotografie. De yogalessen zijn op 8, 15 en 22 december van 15:00 tot 16:00 deze zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Eigen yoga matje graag meenemen en opgeven kan bij Het Kruithuisje of via info@jaapyoga.nl

Het Kruithuisje op het Bolwerk van Alkmaar is sinds de jaren 60 een rijksmonument. Sinds 2013 heeft het onder leiding van Gijs Scholtus z'n huidige bestemming van mini galerie/koffiehuis. Het Kruithuisje heeft een rijke traditie die teruggaat naar de 18e eeuw. Meer informatie via www.kruithuisje.nl.

Leon Vogelaar
Meer berichten