Een van de werken die worden tentoongesteld.
Een van de werken die worden tentoongesteld. ((Foto: aangeleverd))

Nieuwe expositie in de Trog Heiloo

HEILOO - Galerie de Buitenkans organiseert van vrijdag 6 maart tot en met zondag 29 maart een expositie georganiseerd met werken van fotoclub HAF Heiloo, Inge Vellema, Jeroen Gramberg, Gerja Glas en Glenn Kruup in de Trog aan de Bullaan 4 te Heiloo. De Trog is geopend op vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot en met 17.00 uur en op zondag van 10.30 uur tot en met 17.00 uur. Zie ook www.de-buitenkans.org.

Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum hebben 28 fotografen van Fotoclub HAF gewerkt aan een negenluik. Negen foto's die bij elkaar horen of elkaar opvolgen en samen een verhaal vertellen. Er zijn dirie thema's: vierkant, cirkel en driehoek in zwart-wit. Kleur en vorm zijn bepaald maar de inhoud (dat wat gefotografeerd wordt) is vrij. Kleur volgens de kleurenleer van Johannes Itten. De kleur is bepaald maar vorm en inhoud zijn vrij. De Tijd bijvoorbeeld: de klok, van kind naar senior, de seizoenen en van ochtend naar avond. Alleen de inhoud is bepaald.

Inge Vellema

Inge Vellema (1989), is geboren in Alkmaar. In 2019 is zij afgestudeerd aan de fotovakschool in Amsterdam. Dit is haar eerste expositie sinds haar afstudeerproject. Bij het maken van haar werk kijkt Inge vol bewondering naar de wereld om zich heen. Het is een uitdaging om de schoonheid te zien in alle objecten, vormen en kleuren die ze tegenkomt. Ze maakt graag gebruik van bewegingsonscherpte, waardoor er abstracte beelden ontstaan. Hiermee wil ze de kijker de kans geven om een eigen interpretatie te geven aan de beelden.

Jeroen Gramberg

Jeroen Gramberg (1956) woonachtig in Amsterdam maakt keramiek naar eigen ontwerp. Met zijn voorliefde voor esthetiek heeft Gramberg tijdens zijn werk als huisschilder en grafisch ontwerper veel te maken gehad met vorm en kleur. In zijn huidige keramiek vindt dit zijn weg. Vanaf het moment dat hij een keramisch atelier binnen stapte, zag hij de mogelijkheden met klei. Net als vroeger in de schuren van zijn ouderlijk huis ging hij aan de slag en zette hij het materiaal naar zijn hand. Hij begon met gebruiksvoorwerpen, zoals vazen en schalen. Echter door de jaren heen zijn de werken meer objecten op zich geworden. Jeroen heeft diverse exposities gehad, zowel groepsgewijs als solo. Onder andere in Amsterdam, Purmerend en Castricum.

Gerja Glas

Gerja Glas (1963) werkt wekelijks al zo'n vijf jaar op de keramiekwerkplaats van Anders Bekeken in Castricum. Eerst wilde zij niets van keramiek weten. Tot ze met klei aan de slag ging. Toen kwam de ontdekking dat het een materiaal is waar je inventief mee om kunt gaan. Zo maakt Gerja vaak dieren met menselijke trekjes. Een huis bevolkt door muizen of een taart waar de muizen op dansen. Op deze manier met haar handen en fantasie werken, geeft Gerja energie. Toeschouwers krijgen van het werk onherroepelijk een glimlach op hun gezicht.

Glenn Kruup

Glenn Kruup (1991). Na zijn grafische opleiding kwam Glenn tot de ontdekking dat commercieel denken helemaal niet zijn roeping is. Veel liever brengt hij een ode aan de natuur. Niet vreemd dat hij sinds 2015 met de oerelementen, klei, water, vuur, en oxide werkt. Dieren zijn regelmatig het thema van boetseren. Met de uitdaging dat het uitnodigt tot tweemaal kijken of het beest toch niet echt is. Voor de afwisseling komt er soms een abstract werk door zijn handen, maar dit is puur om de materialen verder te onderzoeken, te spelen en ermee te experimenteren. Deze kennis wordt weer ingezet om de dieren zo realistisch mogelijk weer te geven.

Meer berichten