Bootcamp Het Baafje

Algemeen
Weer of geen weer, de Bootcamp bij Het Baafje gaat altijd door!
Weer of geen weer, de Bootcamp bij Het Baafje gaat altijd door! (Foto: aangeleverd)

Bootcamp Het Baafje: Niet binnenblijven, maar buitensporten!

HEILOO - Veel mensen zien op tegen de komende koude maanden. Zeker met de strengere coronamaatregelen lijkt het erop dat we allemaal een saaie, lange periode binnenshuis tegemoet gaan. Maar niet als het aan sportcoach Daan Kaal ligt: “Het is heerlijk om in de buitenlucht in beweging te zijn!” Weer of geen weer, met zijn Bootcamp Het Baafje gaat hij in de herfst en winter dan ook – coronaproof - gewoon door.

'Belangrijk om frisse neus te halen en in beweging te blijven'

“In deze rare tijden moeten we er net even harder voor werken om lichamelijk en geestelijk gezond te blijven”, vertelt Kaal. Sinds april dit jaar verzorgt hij de Bootcamp-trainingen op en rondom het terrein van zwembad Het Baafje in Heiloo. Tijdens deze lessen van een uur doen de deelnemers verschillende spierversterkende oefeningen. Die voeren ze op hun eigen niveau uit, waarbij de Bootcampers zelf hun doelen stellen: een betere conditie, meer kracht of uithoudingsvermogen, afvallen of spieren opbouwen.

Ook plezier hebben kan zo’n doel zijn. Sterker nog, dat is volgens de coach heel erg belangrijk: “Daarom doen we na een goede warming-up altijd eerst een klein spelletje. Pas daarna gaan we goed zweten met de ‘WOD’, de Workout of the Day, die iedere week weer anders is. De combinatie van plezier en afwisselende oefeningen zorgt ervoor dat de deelnemers heel snel resultaat boeken.”

Op dit moment zijn de lessen alleen nog op verschillende tijden op de woensdagochtend te volgen. Kaal hoopt daar binnenkort extra dagen aan toe te voegen: “Ik verwacht meer en meer belangstelling voor de trainingen. Het is de komende maanden ontzettend belangrijk om niet de hele dag thuis te gaan zitten. Een frisse neus halen, in beweging blijven en contact houden met andere mensen is ontzettend hard nodig.”

“In de buitenlucht trainen is daarvoor ideaal, want dan kun je ook gewoon aan de coronamaatregelen blijven voldoen”, zegt de sportcoach. “Tijdens de lessen delen we de deelnemers in groepjes van vier in. Het terrein is groot, dus er is genoeg ruimte voor meerdere groepjes. Hierbij kunnen de viertallen onderling ook op anderhalve meter afstand van elkaar sporten.”

“Het is echt een uitstekende manier om fris aan een dag thuiswerken te beginnen: lekker een uur lang bewegen in de buitenlucht!”

Kijk voor een gratis proefles of meer informatie over Bootcamp Het Baafje op zwembadhetbaafje.nl.

Noot voor de redactie – niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met via <06-34182636, D.kaal@actiefsportenevents.nl>