Voordelige inkoopactie woningisolatie voor woningbezitters

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

HEILOO - De gemeente Heiloo start i.s.m. het Duurzaam Bouwloket een collectieve inkoop voor woningisolatie. Een collectief van vakkundige regionale isolatiebedrijven biedt inwoners de mogelijkheid om een scherp geprijsde vrijblijvende offerte aan te vragen voor de maatregelen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie en isolerende beglazing. De aanvraag kan worden gedaan via de website www.duurzaambouwloket.nl/heilooisoleertU kunt tot 31 januari 2021 gebruik maken van dit aanbod.

Samen naar een energiebestendige toekomst

De inkoopactie wordt georganiseerd omdat de gemeente u graag verder wil helpen bij het energiezuinig maken van uw woning. Een groot deel van de oudere woningen is bij de bouw slecht of weinig geïsoleerd. Een groot aantal woningbezitters heeft hierdoor onnodig veel stookkosten en het is daarnaast schadelijk voor het milieu. In 2050 zijn alle woningen van het aardgas af en energie besparen is een goede eerste stap naar een energiebestendige toekomst.


Collectieve inkoopactie woningisolatie = scherpe prijs
Er wordt samengewerkt met gerenommeerde regionale isolatiebedrijven die een scherp geprijsd aanbod op maat maken. Zij komen geheel vrijblijvend langs voor het maken van een offerte. Het bedrijf houdt zich tijdens de bezoeken aan de RIVM-richtlijnen. Schrijf u voor 31 januari 2021 in via www.duurzaambouwloket.nl/heilooisoleert voor dit aanbod.

Online bewonersavonden op 17, 18 en 19 november
Binnenkort kunnen inwoners zich laten informeren over isolatiemaatregelen tijdens een online bewonersavond. Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket geeft advies over isolatiemaatregelen, materialen, belangrijke aandachtpunten en de meerdere subsidie- en financieringsmogelijkheden. En er is een mogelijkheid om vragen te stellen via een live chat. Deze live-uitzendingen kunt u via de internetbrowser volgen via uw computer, tablet of smartphone en vinden plaats op:

Dinsdag 17 november van 20.30 uur tot 21.15 uur;

Woensdag 18 november om 20.30 uur tot 21.15 uur;

Donderdag 19 november om 20.30 uur tot 21.15 uur.

Bij interesse voor de avond dient u zich vooraf aan te melden via www.duurzaambouwloket.nl/webinar-heilooisoleert.

Gemeentelijke subsidieregeling van start!

Binnen de gemeente start zeer binnenkort een vernieuwde subsidieregeling energiebesparende maatregelen, met een maximum van 2.500 euro subsidie per woning. Houd de website van de gemeente in de gaten voor meer details.

Daarnaast kunt u ook nog gebruik maken van € 70,- cashback via de RRE-subsidieregeling. U kunt deze aanvragen op de aanschaf van energiebesparende maatregelen, zoals een waterbesparende douchekop of zelfs een koelkast met energielabel A+++. Kijk voor meer informatie op https://www.duurzaambouwloket.nl/rre-heiloo.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt ook een subsidie beschikbaar voor woningeigenaren die minimaal 2 energiebesparende maatregelen hebben uitgevoerd. De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) is aan te vragen via www.rvo.nl Benieuwd welke (subsidie)regelingen er nog meer beschikbaar zijn? Meld u dan aan voor een webinar, of doe de subsidiecheck via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck