Online uit je dak met dj S3RVAN

Algemeen
DJ Servan Jonkhart, gaat vanavond live streamen. Dansen mag!
DJ Servan Jonkhart, gaat vanavond live streamen. Dansen mag! (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

HEILOO - dBme. Zo heet zijn bedrijf. Pas bij bezoek aan Servan Jonkhart in zijn fraaie bedrijfspand op bedrijventerrein Boekelermeer-Zuid wordt duidelijk waar die letters voor staan: ‘decibel mij’. Oftewel ‘versterk mij’. Dat heeft natuurlijk te maken met de aard van zijn bedrijf, licht en geluid. Maar het bedrijf doet veel meer, omdat Servan ervan houdt om veelzijdig te zijn.

DOOR: ED BAUSCH

“Zo ben ik gewoon. Dus ‘versterk me’ geeft ook aan dat ik het leuk vind om anderen die ik bewonder om wat ze maken te versterken.” Dan gaat het over muziek, theater, schilderkunst, vormgeven. En natuurlijk ook over de fijne, goedverzorgde sfeer die zijn studio annex oefenruimte uitstraalt. Natuurlijk is het coronajaar niet het meest makkelijke in zijn ondernemersbestaan. “Maar doordat ik van alles doe blijf ik overeind.”

Johan Alleman

Vrijdag 2 april start hij met live streamen vanuit zijn studio. Dan biedt hij het podium aan de Heilooër dj Johan Alleman, alias Joe Track en gaat ook zelf aan de slag en dan voor het eerst met eigen werk, onder de naam S3RVAN. Dat is dan weer met dank aan corona. De uitzending is gratis bij te wonen en begint om 20.00 uur via golivemedia.nl/dj.

‘Ik heb een hart voor creatievelingen’

Zijn moeder, Annelies Jonkhart, is in heel Nederland bekend met haar stillevens. Misschien mede daardoor heeft Servan (Zaandam, 1970) een brede blik en een hart voor creativiteit en creatievelingen. “Als veertienjarig jongetje begon ik met plaatjes draaien als dj. Later ging ik industriële vormgeving studeren aan de TU in Delft en gaf vorm aan professionele apparatuur. Dus ja, kijken en luisteren is wel iets wat bij mij past.” Als Servan het geluid doet bij een concert ziet hij zich als een van de musici. “Want ik ben degene die moet overbrengen wat zij willen laten horen.” Maar met net zoveel inzet en plezier gaat hij in op vragen om wanden van bedrijven of particulieren een andere vorm of aanzien of akoestische verbetering te geven. Zijn kantoor met uitzicht op de weilanden ten zuiden van Heiloo toont daar vele voorbeelden van. Vaak gebruikt hij daarbij indrukwekkende meesterwerken en verpakt die in zijn vormgeving.

Mooie geste van dorpsgenoten

Achttien jaar geleden verruilde Servan Zaandijk voor Heiloo. “Nog meer dorps, dat trekt mij aan, onze kinderen hebben het hier prima en ik heb hier voor mijn activiteiten een flinke regio.”

In de coronatijd ging hij toch steeds naar zijn kantoor, hoewel de geluidsverhuur nu lang niet is wat het was. “Maar dat komt wel weer, ik heb toch nog wel werk met mijn andere bezigheden en de studio annex oefenruimte. Daar ben ik nu ook zelf muziek gaan maken, elektronisch.”

Live stream op vrijdag

In die muziek kun je vrijdag zijn brede belangstelling horen in een mix van funk, soul, disco. “Het live streamen van bijeenkomsten doe ik nu ook meer dan voorheen en ik denk dat het ook wel een blijvertje zal zijn als straks alles weer draait.” Maar nu eerst dus gaat hij zichzelf en dj Joe Track de ether in slingeren. Een mooie geste van twee Heilooër creatievelingen en de opmaat tot meer live streams vanuit de Boekelermeer. “Of misschien wel vanuit cafés en dergelijke. Want waar ik kan wil ik wel bijdragen om ander werk van dorpsgenoten voor het voetlicht te brengen. Ik weet dat er best veel leeft in het dorp en dat mag wel meer gehoord en gezien worden.”

Kijken dus vrijdagavond, en dansen natuurlijk! Kijk ook eens op dBme.nl en up-studio.nl, dan zie je wat Servan te bieden heeft voor musici, kunstenaars, theatermakers, organisatoren en dergelijke.