Lekker bewegen in de Wieringermeer: legio mogelijkheden!
Lekker bewegen in de Wieringermeer: legio mogelijkheden! ((Foto: JOOPVANDEWATER))

Rollatorgym en Go Fit 65+ in Wieringermeer

WIERINGERMEER - 65-plussers in Wieringermeer kunnen volop gebruik maken van diverse beweegactiviteiten van Sportdorp Wieringermeer.

Het project Sportdorp Wieringermeer draait nu voor het tweede seizoen en heeft een aantal nieuwe beweegactiviteiten. De activiteiten zijn speciaal afgestemd voor ouderen die graag willen bewegen en onder de mensen willen blijven komen. Aanmelden is nog mogelijk.

Sportdorp Wieringermeer: samen in beweging, is een project voor 65+ers in de vier kernen van Wieringermeer; Slootdorp, Wieringerwerf, Kreileroord en Middenmeer. Door te bewegen blijft het lichaam gezonder, waardoor mensen langer zelfstandig blijven en daarbij is het mogelijk nieuwe contacten te maken.

65-plussers uit Wieringermeer kunnen zich aanmelden voor een beweegactiviteit door een mailtje te sturen aan Remy Kluvers, rkluvers@teamsportservice.nl, tel.: 0224 - 21 47 74. Aanmelden voor Go Fit & Ontmoet kan via info@fysio-fitnessmiddenmeer.nl of 0227-501766. Meer informatie: www.sportwelzijnwieringermeer.nl/sportdorp.

Vernieuwd aanbod

In Wieringerwerf is er Walking Football, voetballen zonder te rennen, op dinsdag van 10.30 tot 11.30 uur bij DWOW in Sportpark de Wilskracht. Walking Football kan ook in Middenmeer, bij VV Flevo.

Op donderdag is er tussen 10.00-11.00 uur in Wieringerwerf Dans & Ontmoet 65+ in de Cultuurschuur, waar ook Yoga & ontmoet plaatsvindt, elke donderdag van 10.00 tot 11.00 uur en een uurtje later weer.

Bij Sport en Fitness Wieringerwerf is de cursus Veilig en prettig bewegen in de Fitness, elke woensdag van 10.30–11.30 uur en vrijdag van 12.30–13.30 uur.

In Zwembad De Terp is elke woensdag van 13.45–14.45 uur Zwem & Ontmoet 65+.

Tennissen kan bij TC de Maaier in Wieringerwerf op donderdag van 10.00-11.00 uur vanaf april 2020.

In Middenmeer kunt u vanaf maart tennissen bij TC Middenmeer. Bij AV Wieringermeer & Vido, in Wieringerwerf, is er wandelsport met fitheidsoefeningen.

Nieuwe activiteiten

Er is nog veel meer keus! Advendo gaat Rollatorgym aanbieden. Deze activiteit start op 16 oktober, van 14.00-15.00 uur.

Rollatorgym is in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Voor de kosten hoeft u het niet te laten; € 3,- inclusief koffie/thee. Gezelligheid staat immers voorop! U gaat een half uur bewegen met de rollator en een half uur oefeningen doen op de stoel.

Go Fit & Ontmoet is ook speciaal voor 65-plussers die bewegen graag combineren met gezelligheid.

Fysio & Fitness Middenmeer en Fysiotherapie Anita Leek bieden in samenwerking met Team Sportservice Schagen bewegen op maat aan binnen of buiten met elke week een wisselend lesaanbod. Na de les is er een gratis bakje koffie om gezellig bij te kletsen. Deze lessen starten donderdag 17 oktober van 10.30-11.30. De kosten zijn 2,50 per les of € 18 voor 10 lessen. De locatie is Fysio & Fitness Middenmeer, Industrieweg 44 in Middenmeer

Informatie Sportdorp Wieringermeer

Team Sportservice Schagen nam samen met beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties uit de Wieringermeer het initiatief voor dit project waarmee ouderen de kans krijgen om meer te bewegen en mensen te ontmoeten. Er wordt samengewerkt met beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties om een beweegaanbod te creëren dat aansluit bij de behoeften van 65-plussers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Sportservice Schagen, Remy Kluvers, 0224-21 47 74, rkluvers@teamsportservice.nl. Of kijk op www.sportwelzijnwieringermeer.nl/sportdorp.

Meer berichten