Bouwkavels te koop aan Strook in Kolhorn

Algemeen
Te realiseren vrijstaande woningen.
Te realiseren vrijstaande woningen. (Foto: pr )

KOLHORN - Aan de Strook in Kolhorn komen binnenkort vijf bouwkavels te koop voor het realiseren van vrijstaande woningen. Het voormalige bedrijfsgebouw heeft sinds 1960 dienst gedaan als thuisbasis voor het Bouwbedrijf van Duinen alvorens Icorde de locatie betrok in 1985. Icorde realiseerde als metaalbewerkingsbedrijf diverse RVS producten, welke ze zelf fabriceerden en produceerden. 

De locatie staat inmiddels ruim 15 jaar leeg en zijn er, voor zover bekend, een aantal eerdere plannen geweest. Een van de  plannen was om samen met enkele andere bedrijfsgebouwen 10 vrijstaande woningen te realiseren. Daarnaast was destijds de wens van de provincie Noord-Holland om een recreatiegebied te realiseren op de locatie. Beide ontwikkelingen zijn gesneuveld en heeft daarna GTP vastgoedontwikkeling bv uit Heiloo de locatie in 2017 aangekocht met een plan voor 5 vrijstaande woningen. 

Het bestemmingsplan voor de ontwikkeling is 7 juli vastgesteld door de gemeente Hollands Kroon. Deze ontwikkeling betreft de realisatie van vijf bouwkavels op riante percelen. Het plan biedt de ruimte om een huis te ontwerpen naar eigen smaak en inzicht. De toekomstige woningen dienen te voldoen aan de hedendaagse duurzaamheidseisen: gasloos en een EPC van 0,4.

www.strookvanvijf.nl.