Ook meedoen aan Open Monumentendag in Hollands Kroon?

Algemeen
Rijksmonument raadhuis in Barsingerhorn.
Rijksmonument raadhuis in Barsingerhorn. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - ‘Mijn monument is jouw monument’, dit is de slogan van Open Monumentendag 2021. In het weekend van 11 en 12 september openen in heel Nederland duizenden monumenten gratis hun deuren. Er worden ook activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen, fietsroutes, tentoonstellingen, wandelingen en muziekvoorstellingen. Op de website www.openmonumentendag.nl komt te staan wat er allemaal te zien en te doen is in Nederland.

‘Mijn monument is jouw monument’  

De gemeente Hollands Kroon wil door middel van een vragenlijst inventariseren wie een monument opent en wie een activiteit wil organiseren. Er is van alles mogelijk! Het verzamelen van al deze initiatieven is van belang voor de organisatie en zo kan hier ook aandacht aan gegeven worden via www.hollandskroon.nl en via de website van Open Monumentendag.

Geen monument toch meedoen?

Om mee te doen met de Open Monumentendag hoeft de historische woning, molen, watertoren, gemaal, schip of museum geen monumentale status te hebben. Ook gebouwen met een bijzonder historisch verhaal kunnen meedoen. Ook degenen die geen eigenaar zijn van een monument of pand met een bijzonder verhaal kunnen meedoen aan de Open Monumentendag door een activiteit te organiseren of een rondleiding te geven.

De gemeente is tevens op zoek naar vrijwilligers voor het Comité Hollands Kroon die willen meedenken en helpen bij het organiseren van de Open Monumentendag. Opgave via www.hollandskroon.nl, via de vragenlijst achter de oranje button.