World Cleanup Day langs het wad in Hollands Kroon

Algemeen
Tijdens de wereldwijde opschoondag komen ruim 180 landen in actie voor een schonere omgeving.
Tijdens de wereldwijde opschoondag komen ruim 180 landen in actie voor een schonere omgeving. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - World Cleanup Day 2021 staat zaterdag 18 september weer op de rol. Tijdens deze wereldwijde opschoondag komen ruim 180 landen in actie voor een schonere omgeving. Staatsbosbeheer doet dit jaar ook in de Kop van Noord-Holland mee met deze actie.

Samen het verschil maken, dat is waar World Cleanup Day om draait. Over de hele wereld gaan mensen de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Dat levert een schonere omgeving op én een prachtig, wereldwijd signaal dat iedereen een belangrijke bijdrage kan leveren! Staatsbosbeheer organiseert deze actie op twee bijzondere locaties: De Kerf in de Schoorlse Duinen en langs het wad op Wieringen.

Werelderfgoed

Het wad een prachtig werelderfgoed. Helaas komt door de stroming van de zee komt hier veel afval terecht: van stofzuigerslangen en visnetten, tot schoenen en zelfs brokstukken van een vliegtuig. Wat de mens heeft gedumpt, legt de zee op en langs het wad neer. Voor de schoonmaakactie op Wieringen werkt Staatsbosbeheer samen met werkgroep Schorriemorrie en met de gemeente Hollands Kroon.

Aanmelden

Vrijwilligers die mee willen helpen om samen met de boswachters de natuur weer een stukje schoner te maken kunnen zich aanmelden via de website van World Clean Up Day: www.worldcleanupday.nl.