Benefietconcert voor Stichting Kansrijk

BREEZAND - Canta Terra geeft zondag 24 maart een benefietconcert voor Stichting Kansrijk in de sociale ruimte achter de Samenvaartkerk aan Molenvaart 421 in Breezand. Aanvang 14.00 uur. Entree € 10,- met een gratis kopje koffie of thee.

Canta Terra is een groep die al zo'n twaalf jaar samen zingt en optreedt. Ze zingen wereldmuziek, liederen die zijn ontstaan in het dagelijks leven, vanuit de noodzaak om door te gaan, om te leven en te overleven. Er komt een oerkracht tot uiting in deze liederen, omdat ze vaak zijn ontstaan vanuit armoede, vernedering, en vanuit onderdrukking in soms barre omstandigheden. Door het gezamenlijk leed te delen en het te zingen kon men de moed er in houden. Sommige liederen zijn generatie op generatie doorgegeven. Het koor deelt ook lief en leed en is al zingend een hechte vriendengroep geworden, wat is te horen in hun liederen. Het koor zingt a capella, en door de mooie vierstemmigheid, worden muziekinstrumenten totaal niet gemist. De groep komt uit de omgeving van Winkel en oefent in ' 't staltje' van dirigente Carla Baas. Cantas Terra zingt in alle talen: Russisch, Japans, Fins, Israëlisch tot Afrikaanse talen.

Voor Stichting Kansrijk gaan ze een Benefietconcert geven, omdat ze zich verbonden voelen met mensen elders op de wereld, die het niet zo goed hebben. Ze hebben een selectie van Afrikaanse liederen gemaakt. Het is aanstekelijke muziek, die ook door Carla's enthousiasme maakt dat je zachtjes wilt mee neuriën en deinen. Tijdens het concert wordt er kort verteld wat Kansrijk doet. En er kan in de pauze en na afloop kleine Afrikaanse kunst gekocht, en wat gedronken worden. De opbrengst gaat naar het Sipetra Project in Rwanda, dat kinderarbeid bestrijdt. Kijk voor meer informatie op: www.stichtingkansrijk.nl

Meer berichten