Volop activiteiten tijdens Hippofeesten

  Nieuws
De kermis draait alle dagen tijdens de Hippofeesten. (Foto: aangeleverd)
De kermis draait alle dagen tijdens de Hippofeesten. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HIPPOLYTUSHOEF - De ondernemersvereniging Midden- en West-Wieringen organiseert jaarlijks rond Hemelvaartsdag de Hippofeesten. Ook dit jaar, van woensdag 9 tot en met zondag 13 mei. Het spektakel begint woensdag met een kermis, die om 13.30 uur in gang wordt gezet en vervolgens al deze dagen zal draaien.
Op Hemelvaartsdag is Hippolytushoef de halteplaats van een veteranenrit met oude motoren, die rond 12.00 uur op het Kerkplein worden opgesteld. Daarna is het op hetzelfde plein vanaf 13.30 uur open podium voor de kinderen. De presentatie van Hippo’s Got Talent wordt verzorgd door Petra Rotgans. In de Hoofdstraat begint om 16.00 uur een wedstrijd eieren gooien. Tweetallen moeten over een zo groot mogelijke afstand een ei naar elkaar werpen, zonder dat het breekt. Koppels kunnen zich opgeven via tel. 06-13064668.
Vrijdag 11 mei is de dag van de jaarmarkt. Die heeft het karakter van een historische markt. Zes zogenaamde re-enactors laten de tijden der Vikingen herleven. Kinderen mogen schatgraven met behulp van metaaldetectors. Organisaties die het Wieringer erfgoed beheren, zullen zich hier ook laten zien. Verder zijn er demonstraties van oude ambachten en bij de vereniging Boel-Skik ’92 kan een partijtje jeu-de-boules worden gespeeld. Jonge bezoekers mogen een rondje op een pony rijden. Bij Tutto Concept Store wordt een modeshow opgevoerd. Deze markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur.
De rooms-katholieke H. Hippolytuskerk bestaat 150 jaar en dat wordt gevierd op verschillende manieren. Een ervan is de pelgrimstocht van zaterdag 12 mei. Behalve bij deze kerk kan worden gestart bij de Michaëlskerk in Oosterland en de Nicolaaskerk in Westerland. De starttijd is tussen 8.00 en 10.00 uur en er kan worden gekozen uit vier afstanden: 5, 10, 15 en 20 kilometer. Bij restaurant ‘t Plein op ‘t Hoekje starten tussen 9.00 en 10.00 uur een fietstocht over 38 kilometer en twee wandeltochten, tien en vijftien kilometer lang, uitgezet door Sport Nu Westerland.
Deze zaterdag is er tevens een vrijmarkt, voor jong en oud, van 10.00 tot 17.00 uur, onder het motto ‘Ruim je zolder op’. Een standplaats van vijf meter kost 5,- euro. Inschrijven kan via tel. 06-15403335. Het brandweerkorps West-Wieringen geeft een demonstratie.
Een spectaculair onderdeel van de festiviteiten is deze zaterdag het vrachtwagen trekken. Groepen van vier mannen of zes vrouwen moeten proberen zo snel mogelijk een vrachtwagen over de streep te trekken. Voor de jongeren (tot 16 jaar) is er een lichtere wagen. Zij beginnen om 15.00 uur, de volwassenen om 16.00 uur. Opgave kan worden gedaan per tel. 06-13064668.
Op de slotdag, zondag 13 mei, is het feest op het Groene Hart van Hippolytushoef, waar op een podium de jaren zestig herleven. Voor de muziek wordt gezorgd door het trio Rok & Lol en de formatie Broken Chain. Klassieke auto’s en rock’n’roll-dansers zorgen voor een passende entourage. Ook hier wordt een spelelement toegevoegd: wie kan het langst op een mechanische rodeostier blijven zitten?

Meer berichten