’Ouwe burenjoos-dag’ in Nieuwe Niedorp en Winkel

Uit
Oude brommers te zien op Ouwe burenjoos-dag.
Oude brommers te zien op Ouwe burenjoos-dag. (Foto: aangeleverd)

NIEDORP/WINKEL - Ouwe burenjoos dag is vorige jaar bedacht door Nic Burger en Jan Rentenaar. Nic en Jan woonden als kleine jochies met hun families op ’t paadje in Nieuwe Niedorp en speelden geregeld met elkaar. Beiden komen uit een boerengezin.

Na jaren ieder hun eigen weg in te hebben geslagen kwamen de mannen elkaar een aantal jaren geleden. Toen kwamen ze tot de ontdekking dat ze elkaars passie deelden. Beide mannen hebben een museum met ‘ouwe meuk’ en zo ontstond de ‘Ouwe burenjoos-dag’. Op 14 en 15 augustus zijn beide musea open van 10.30 uur tot 16.30 uur. 

Wat valt er zoal te zien? 

Bij de familie Rentenaar is een collectie serviezen, eierdopjes, oud gereedschap, brommers en vele oude trekkers te zien van groot naar klein. De entree is geheel gratis! Bij de familie Burger staan meer dan 100 naaimachines van 100 verschillende merken, stationaire motertjes die verschillende machines aandrijven, oude landbouwmachines et cetera. Ook hier is de entree gratis. Wel staat er een bus voor een vrijwillige bijdrage t.b.v. het Diabetes fonds. Het museum van de familie Rentenaar is gevestigd aan ’t paadje 18 te Nieuwe Niedorp en van de familie Burger op het winkelerzand 30 te Winkel. De afstand is dus prima te doen op de fiets. Dus voor een gezellig dagje nostalgie 14 en 15 augustus op naar Nieuwe Niedorp en Winkel. Iedereen is van harte welkon. De regels van het RVM worden uiteraard in acht genomen.