De eerste Geboorteboom is voor Isabel Euser in het Geboortebos in Medemblik geplant.
De eerste Geboorteboom is voor Isabel Euser in het Geboortebos in Medemblik geplant. ((Foto: Marcel Rob))

Eerste Geboorteboom in Medembliks Geboortebos

MEDEMBLIK - De eerste Geboorteboom is woensdag 13 maart voor Isabel Euser in het Geboortebos in Medemblik geplant. Deze koningslinde staat symbool voor een gezonde en groene leefomgeving voor elk kind. Wethouder Andrea van Langen en Ria Manshanden (GroenLinks) zijn de initiatiefneemsters van het plan voor het Geboortebos. Zij waren dan ook getuige van de 'geboorte' van dit Geboortebos. Naast hun symbolische waarde dragen Geboortebomen bij aan een gezonde leefomgeving.

De boom is geplant voor Isabel Euser die 1 februari werd geboren in Medemblik. Na het planten hingen de jonge ouders, de wethouder en raadslid Manshanden wensbladen in de boom met wensen voor Isabel en alle toekomstige generaties.Het bos bevindt zich in het Overhoekse bos in Wervershoof/Onderdijk en is vrij toegankelijk voor iedereen. Wethouder Van Langen: "Mijn wens is dat veel (groot)ouders ter gelegenheid van de geboorte van hun (klein)kind een Geboorteboom planten, zodat een prachtig vol bos ontstaat. Want hoe meer bomen, hoe groener de omgeving en hoe schoner de lucht voor de komende generaties."

Inwoners kunnen een Geboorteboom aanvragen voor kinderen die worden geboren in Medemblik of die na de geboorte in een ziekenhuis worden ingeschreven bij gemeente Medemblik. De boom kan besteld worden via de website www.boomfeestdag.nl/medemblik. Medemblik vraagt een eenmalige bijdrage in de kosten voor aanschaf en onderhoud gevraagd van 75 euro. Er is keuze uit drie boomsoorten. Elke soort heeft zijn eigen unieke bloesem in de lente en toont in de herfst zijn eigen kleuren. Zo ontstaat een bos met een prachtig kleureffect.

Elke tweede woensdag van maart, op nationale boomfeestdag, is er een gezamenlijk plantmoment voor de ouders en hun familie. De ouders ontvangen een certificaat en foto ter herinnering. Bij elke boom komt een bordje met de naam en geboortedatum van het kind. Zo kan de boom, tussen de andere bomen, altijd worden teruggevonden.

Meer berichten