Veel deelnemers stonden te wachten op de stoomtram.
Veel deelnemers stonden te wachten op de stoomtram. ((Foto: aangeleverd))

Vier winnaars Stoomtramloop

MEDEMBLIK - Het stoomtramstation in Medemblik kleurden afgelopen zondag oranje. Na maanden voorbereiding was het eindelijk zo ver: de stoomtram mocht de sportieve passagiers naar de startpunten in Opperdoes en Twisk brengen voor de eerste editie van de Localsstoomtramloop.

De Stoomtramloop is in een vernieuwde versie afgelopen weekend gehouden. Zo stapten rond 12.30 uur de deelnemers van dit hardloop evenement de ruim 100 jaar oude stoomtram in. Een hoop lachende gezichten en gevoel van samenhorigheid. Of, zoals een deelnemer zei: "het lijkt wel of we met zijn allen op schoolreis gaan!". De eerste stop was Opperdoes waar de deelnemers aan de 5 kilometer werden opgewacht door de fanfare. Na dat de machinist fluit gaan de lopers van start; via een prachtig stukje West-Friesland terug naar Medemblik. De tweede locomotief met wagons neemt de rest van de deelnemers mee naar Twisk waar iets na 13.00 uur de fluit klonk als aftrap van de 10 kilometer die door het historische Twisk, het prachtige waterbergingsgebied, over het erf van boer Gerard, door Opperdoes de weg terug naar Medemblik renden. Het mooie parcours en prachtige weer zorgden voor snelle tijden! De prijsuitreiking vond plaats bij Locals in Medemblik, waar de heer Van den Broeke werd verrast door de gulheid van de deelnemers die met elkaar vrijwillig 425 euro doneerden aan de Stichting Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik. De donatie wordt besteed aan de restauratie van de Tram voor Bello.

Uitslag heren 5 km: 1. Reinier Wardenaar, 2. Wessel Groot en 3. Frank Visser Dames 5 km: 1. Amber Hoffer-Regts, 2. Nynke Hofmans en 3. Luiza Mielena-Wubben. Heren 10 km: 1. Marco Bot, 2. Edwin Huisman en 3. Robert-Jan Goldhoorn. Dames 10 km: 1. Lisette Boon, 2. Mariëlle Baranski, 3. Karin Kees en Mandy van der Woude.

Meer berichten