De kindertjes krijgen de opdracht om zoveel mogelijk rondjes te rennen. En dat deden ze!
De kindertjes krijgen de opdracht om zoveel mogelijk rondjes te rennen. En dat deden ze! ((Foto: aangeleverd))

Leerlingen rennen voor kindervleugel

MEDEMBLIK - De leerlingen van de Jozefschool in Medemblik renden allemaal om geld op te halen voor de kindervleugel in het Dijklander ziekenhuis. En wie een paar euro per rondje steunde... kan flink betalen!

De jongste groepen begonnen om 09.30 aan hun rondjes. Een flink aantal ouders stonden, om het voetbalveldje aan de Tornado in Medemblik, om hun kroost aan te moedigen. En dat hielp!

Cailey Kalloe was één van de vierjarigen die liet zien wat voor een uithoudingsvermogen ze had. Maar liefst achttien rondjes liep ze en tussendoor liet ze haar stempelkaart aankruisen. Opa en oma Haakman mogen flink in de buidel tasten. Zij sponsorde per rondje 5 euro. "Ach, het is voor het goede doel", zegt oma Haakman. "Fantastisch dat de kinderen op deze manier geld inzamelen voor het ziekenhuis. Maar dat ze zoveel rondjes zou lopen, had ik niet kunnen bedenken! We zijn natuurlijk apetrots op Cailey!" Wat Cailey betreft; die ging na haar prestatie nog even de speeltuin in. "Ik ben niet moe hoor, ik heb het er wel heet van!", lacht ze.

Huiselijker

Peter Bouwman, directeur van de Jozefschool laat weten: "Twee kinderverpleegkundigen en de kinderarts van het ziekenhuis zijn bezig om de kinderafdeling 'huiselijker' te maken. Voor de diverse verbouwingen is véél geld nodig. Dat geld wordt bijeen gebracht door vele acties, zoals onder andere de sponsorloop van de Jozefschool. De leerlingen van groep 3 tot en met 8 liepen hun parcours rond kasteel Radboud. Elke run duurde maximaal dertig minuten. De leerlingen deden ontzettend hun best en haalden héél véél geld op voor de kinderafdeling. Zuster Linda, kindervepleegkundige van het ziekenhuis, was er zelfs bij om de leerlingen aan te moedigen. Ze was héél trots en blij met de grandioze inzet van alle leerlingen voor haar afdeling. Alles was super georganiseerd door de ouders van de ouderraad van de Jozefschool. Dank aan het beheer van het kasteel en alle ouders die een handje hebben meegeholpen!!"

Meer berichten