Lars en Iris zijn te beluisteren tijdens de TheaterTrapTour.
Lars en Iris zijn te beluisteren tijdens de TheaterTrapTour. ((Foto: aangeleverd))

TheaterTrapTour opent het culturele seizoen

REGIO - De TheaterTrapTour staat zondag 15 september op het programma. Een prachtige muzikale rit die de deelnemers voert langs vier theaterkerken, waar iedereen geniet van fantastische optredens. De deelnemende kerken zijn Theaterkerk Wadway, Muziektheater 't Kerkhuys, Het Groene Kerkje en De Stompe Toren.

Het duo Lars & Iris treedt op in het Groene Kerkje, aan het Noordeinde in Lambertschaag. Deze jonge muzikanten brengen covers in een prachtig nieuw jasje. In De Stompe Toren, aan de Schoolstaat in Aartswoud, schuift de plaatselijke toneelvereniging de gordijnen open. Daar genieten de fietsers van de eenakter De man met twee schoonmoeders. In Muziektheater 't Kerkhuys, aan de Spanbroekerweg in Spanbroek, spelen de Bayou Mosquitos. De band laat vrolijke klanken horen uit de zuidelijke staten van Amerika. En in de Theaterkerk, aan de Wadway, staat GEeF! op de bühne. Deze twee heren nemen het publiek mee op reis langs de mooiste Nederlandstalige liedjes.

Mooie belevenis

Stuk voor stuk worden het prachtige halfuurtjes, waarmee de TheaterTour de aftrap maakt naar het nieuwe seizoen. Liefhebbers van muziek, fietsen en natuur worden deze dag van harte uitgenodigd mee te trappen. Zij genieten van het voorproefje van het nieuwe theatermenu in deze vier kerken. Een menu gevuld met activiteiten van het heden in de gebouwen van het verleden.

Programma

Hoe verloopt de TheaterTrapTour? Elke kerk presenteert tweemaal hetzelfde optreden van een halfuur. Om 11.00 en 12.30 uur in Lambertschaag en Aartswoud. Om 14.30 en 16.00 uur zijn 't Kerkhuys en Theaterkerk Wadway aan de beurt. In of nabij de kerk staat de koffie klaar. En tussen het ochtend- en middagprogramma zit wat meer tijd om even bij te tanken en eventueel de inwendige mens te voorzien. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Wel gaan de artiesten met de pet rondt.

Dag op pad

Dit mooie concept biedt belangstellenden een complete dag op pad met een diversiteit aan cultuur. Alleen of samen met familie, vrienden of collega's. Het programma/routekaartje ligt in de deelnemende kerken. Voor meer informatie, kijk op hetgroenekerkje.nl, kerkaartswoud.nl., kerkhuys.nl en theaterkerkwadway.nl.

Deze dag wordt tevens de Open Monumentendag gehouden. Een prima dag om er op uit te trekken en de historie van de regio te beleven.

Meer berichten