Het buitenverblijf van de varkens is in juli uitgebreid. Ze hebben nu meer ruimte om te scharrelen.
Het buitenverblijf van de varkens is in juli uitgebreid. Ze hebben nu meer ruimte om te scharrelen. ((Foto: aangeleverd))

Varkensdag op Scharrelboerderij Wadwaai

WOGNUM - De deuren van Scharrelboerderij Wadwaai aan Wadway 10 in Wognum staan zaterdag 31 augustus open. In augustus viert Antonia haar derde verjaardag. Er is hier dus echt een feestvarken aanwezig. Iedereen is van harte welkom op haar partijtje.

Het buitenverblijf van de varkens is in juli uitgebreid. Ze hebben nu meer ruimte om te scharrelen en een grote schaduwrijke boom. De dieren hebben het er heerlijk naar hun zin.

Op het bedrijf zijn Piëtrain- en Duroc-varkens. Piëtrians zijn echte vleesvarkens en staan bekend om hun sterk ontwikkelde rugspieren (karbonades) en stevig uitgebouwde hammen. Duroc is een roodkleurige varken met hangende oren en komt van oorsprong uit Amerika. Het is een puur vleesras met meer vet tussen de spieren dan andere rassen. Hierdoor is het vlees van nature mals, zacht en sappig. De scharrelboerderij kruist de Piëtrain met het Duroc-ras om de goede eigenschappen van de Piëtrain en het Duroc ras te verenigen. Hierdoor krijg je een mals, sappig, zacht, goed stuk vlees met een gering vetgehalte. Proef het maar eens!

Op de varkensdag staat tussen 10.00 en 13.00 uur het varkensvlees centraal. Bezoekers kunnen kennismaken met dit product. In het assortiment zitten onder andere saucijzen, schnitzels, hamburgers en karbonades. Uiteraard zijn ook andere producten verkrijgbaar.

Op Scharrelboerderij Wadwaai wordt vlees verkocht van eigen dieren. De dieren leven in een zo vrij mogelijke omgeving. De winkel is zaterdag open tussen 9.00 en 13.00 uur, daarnaast op ieder moment via telefonische afspraak. Kom gerust een kijkje nemen.

Meer berichten