Het Projectkooor bestaat uit koorleden uit heel West-Friesland.
Het Projectkooor bestaat uit koorleden uit heel West-Friesland. ((Foto: aangeleverd))

Mozart's Jupiter en Requiem Rutter in Medemblikker Bonifaciuskerk

MEDEMBLIK - In de Bonifaciuskerk aan het Kerkplein 9 in Medemblik kunnen liefhebbers zaterdagavond 26 en zondagmiddag 27 oktober de 'volmaakte' symfonie nr. 41 Jupiter van Mozart en het Requiem van John Rutter beluisteren. Deze worden uitgevoerd door Projectkoor en professioneel projectorkest onder leiding van dirigent Jan Laan.

Het Projectkoor bestaat uit koorleden uit heel West-Friesland e.o. - van Enkhuizen tot Schagen en van de Wieringermeer tot de Beemster. Deze mensen hebben in tien repetities en na veel thuisstudie zich het indrukwekkende Requiem eigen gemaakt.

Het Requiem van John Rutter (1945-) is een ingetogen versie waarin de componist enkele traditionele delen heeft weggelaten en eigen Engelse teksten er aan toegevoegd heeft. Zijn muziek is erg geliefd in kringen van koren want zijn stijl is eclectisch: hij combineert elementen uit verschillende muzieksoorten van Gregoriaans tot jazz en van klassiek tot pop. De jonge, veelbelovende Judith Weusten treedt op als sopraansoliste.

Mozart's Symfonie nr. 41, Jupiter, is een meesterwerk waarin hij alles uit de kast haalt: vindingrijkheid, prachtige melodieën, expressie en contrasten. Het is zijn laatste symfonie. Mendelssohn noemde het 'het onsterfelijke model van de symfonie' en de finale is adembenemend.

Aanvang zaterdag 26 oktober om 20.15 uur, zondag 27 oktober om 14.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via bonifaciusmedemblik@gmail.nl of 06-20534941. Kijk ook op www.bonifaciusmedemblik.nl.

Meer berichten