Tehuis gezocht voor Kierewiet

Algemeen
Kierewietje is op zoek naar een lief baasje.
Kierewietje is op zoek naar een lief baasje. (Foto: aangeleverd)

Kierewiet is hij of zij genoemd in de dierenopvang. Het is een prachtige, donkerrode, tegen bruin aan, kanarie. En Kierewiet is het vogeltje allerminst. Wel vrolijk en actief.

Het diertje werd totaal uitgeput gevonden en liet zich makkelijk pakken. De medewerkers van de dierenopvang vinden het jammer dat de eigenaar niets van zich heeft laten horen.

Voor deze mooie kanarie wordt een fijne, nieuwe plek gezocht en een ruime volière. Wel graag bij andere soortgenootjes. Dan bloeit het vogeltje weer helemaal op.

Wie het niet zo op kanaries heeft, maar wel een liefhebber is van andere volièrevogels, kan ook contact opnemen met de dierenopvang. Er zitten nog meer dieren in de opvang. Begin januari worden ook nieuwe baasjes gezocht voor een grasparkiet, een rosellaparkiet, een diamantduifje en een agapornis. Al deze vondelingetjes zijn baasloos. En ze verdienen een warm thuis.

Wie meer wil weten of kennis komen maken, met vondelinge die een nieuw thuis nodig hebben, kan bellen naar 0224-551818 of komt tijdens de bezoektijden even langs bij DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn. Meer informatie is te vinden op www.dierenasiel-schagen.nl.