De vriendelijke en tamme Ter en Diek zoeken een gezellig thuis. Wie heeft er plek voor hen?
De vriendelijke en tamme Ter en Diek zoeken een gezellig thuis. Wie heeft er plek voor hen? ((Foto: aangeleverd))

Tehuis gezocht voor Kaapse Loopeenden

REGIO - Deze week aandacht voor een koppel eenden. Kaapse Loopeenden of Muskuseenden worden ze genoemd. Ze zijn samen gevonden, liepen plotseling bij mensen in de voortuin. Ze kwamen niet uit de buurt en van ver konden ze niet komen, want van beide dieren waren aan de rechterkant hun vleugels geknipt.

De vrijwilligers van de dierenopvang gaven de eenden de namen Ter en Diek gekregen. Ze vinden het in de opvang best leuk, want ze krijgen er regelmatig aandacht van de vrijwilligers die ze verzorgen en zijn dol op alle lekkere hapjes die ze krijgen. Ze zijn ook echt supertam en erg vriendelijk.

Een eigenaar heeft zich niet gemeld en daarom mag dit leuke en vrolijke stel naar een nieuwe plek. Liefst met veel ruimte, een watertje en mogelijk nog soortgenootjes of andere buitendieren. Of het mannetjes of vrouwtjes zijn weten de vrijwilligers niet, wel dat ze erg dol zijn op elkaar en echt samen moeten blijven.

Wie meer wil weten of kennismaken kan bellen naar 0224-551818 of tijdens bezoektijden langskomen bij DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn.

Meer informatie, zie www.dierenasiel-schagen.nl.

Meer berichten