Een mooie opbrengst voor de vluchtelingen op Lesbos.
Een mooie opbrengst voor de vluchtelingen op Lesbos. ((Foto: aangeleverd))

Hoge opbrengst benefiet high tea voor vluchtelingen Lesbos

ANDIJK - Maar liefst 104 mensen meldden zich aan voor de benefiet high tea die de Grootebroekse Annemieke Robert verzorgde voor de organisatie Because We Carry.

Deelnemers genoten zondagmiddag 5 januari van een overheerlijke vier-gangen high tea, die Annemieke, geholpen door vrienden en familie, in elkaar zette. Het prachtige bedrag van 3.981 euro werd opgehaald. Deze opbrengst komt volledig ten goede aan de organisatie Because We Carry, die hulp biedt aan vluchtelingen op Lesbos.

In het restaurant van vakantiepark het Grootslag in Andijk werden de deelnemers getrakteerd op hartige gerechten, heerlijke sandwiches, en zoete klassiekers als scones en brownies. Organisator van de high tea Annemieke Robert wilde met de actie geld ophalen voor een speciaal project van Beause We Carry; een ruimte speciaal voor zwangere en net bevallen vrouwen in vluchtelingenkamp Moria. In deze ruimte krijgen de vrouwen de broodnodige rust, advies, veiligheid en aandacht.

Doordat veel ingrediënten voor de high tea werden gesponsord, kan nu het volledige bedrag dat is opgehaald worden overgemaakt naar het goede doel. Annemieke: "De belangstelling en enthousiasme voor de high tea waren echt overweldigend. Niet alleen zaten we al snel aan ons maximale aantal van honderd personen, maar we ontvingen ook veel steun van bedrijven. Zowel schenkingen in natura als in geld. Dat we nu zo'n mooi bedrag aan Because We Carry kunnen schenken is geweldig!"

Meer berichten