De cliënten zijn ontzettend blij met een presentje, kaartje of e-mail.
De cliënten zijn ontzettend blij met een presentje, kaartje of e-mail. ((Foto: aangeleverd))

Penvriendschappen voor cliënten WilgaerdenLeekerweidegroep

WOGNUM - Persoonlijk contact met een bezoekvriend of vriendin is wat VrijwilligersNH graag wil voor de cliënten van WilgaerdenLeekerweidegroep. Omdat in deze tijd persoonlijk contact veilig moet zijn, gaan zij penvriendschappen matchen tussen de schrijver en een cliënt. Een kaartje, brief of tekening in de bus krijgen, is zo ontzettend leuk. Maar ook een e-mail of een telefoontje is van grote invloed op het geluk van deze kwetsbare bewoners.

Geertje: "Het moment dat ik het kaartje openmaakte was ik zo ontzettend blij".

Kevin: "Ik vind de tekening die ik heb gekregen heel mooi. Hij hangt nu op mijn kamer".

De cliënten van WilgaerdenLeekerweidegroep zijn ouderen en mensen met een beperking. Zij zijn geïsoleerd in hun appartement. Hoe fijn is het om dan wat te ontvangen van jou. Persoonlijke aandacht in een envelop.

VrijwilligersNH verzorgt de werving, matching, registratie en het behoud van vrijwilligers voor de cliënten van WilgaerdenLeekerweidegroep. Ook gaan zij veel samenwerkingen aan met andere partijen binnen het sociaal domein.

Ze hebben de afgelopen week al vele nieuwe penvriendschappen gesloten en hier wordt door de cliënten enthousiast op gereageerd. Ook de familie, die op veel locaties niet meer op bezoek kan, is blij met dit initiatief.

Wie wil penvriend(in) worden? Aanmelden kan via info@vrijwilligersnh.nl, bel 0229-576416 of www.vrijwilligersnh.nl.

.

Meer berichten