Nieuwe opzet Dorcas Voedselactie in jubileumjaar

Algemeen
Tijdens het jubileumjaar van Dorcas een andere opzet van de voedselactie.
Tijdens het jubileumjaar van Dorcas een andere opzet van de voedselactie. (Foto: JACO KLAMER)

ANDIJK - De Dorcas voedselactie gaat door, maar wel anders dan anders. Tijdens de 25e editie van 1 tot en met 8 november worden, vanwege het coronavirus, geen producten in supermarkten en kerken ingezameld, maar vindt een online inzameling plaats. De producten worden vervolgens in Oost-Europa ter plaatse ingekocht en verspreid aan de allerarmsten. Dorcas hoopt in totaal 25.000 pakketten samen te stellen.

De actie niet door laten gaan, was voor Dorcas geen optie. De meeste kwetsbare mensen hebben nog steeds hulp nodig. En nu, door corona, nog meer dan anders. In Roemenië, Albanië, Moldavië en Oekraïne leven veel mensen in armoede en eenzaamheid. Zij staan er vaak alleen voor en komen vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. In de komende winterperiode is het voor deze mensen nog lastiger om op pad te gaan voor de noodzakelijke boodschappen. Een voedselpakket van Dorcas is voor hen een belangrijke aanvulling om de winter door te komen.

Moeilijke beslissing

Het was een moeilijke beslissing voor Dorcas om de Voedselactie niet fysiek door te laten gaan. De voorbereidingen waren al in volle gang en duizenden vrijwilligers hadden zich al aangemeld om te helpen bij de actie in supermarkten, kerken en scholen. Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt zodanig toe, dat de organisatie besloot de actie anders te organiseren en te wijzigen in een online inzameling.

De Dorcas Voedselactie gaat door. Omdat Dorcas om hen blijft geven, altijd!