De winkelier van nu

Algemeen
Nellie Beemster van Marskramer Medemblik zoekt naar mogelijkheden.
Nellie Beemster van Marskramer Medemblik zoekt naar mogelijkheden. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK - Het is alweer vijf weken geleden dat niet essentiële winkels de deuren moesten sluiten. Wat is de impact hiervan voor de winkeliers? En hoe gaan zij ermee om? Lees hier het verhaal van Nellie Beemster van Marskramer Medemblik.

Nellie kijkt naar wat er wel kan

“Toen we hoorden dat er een lockdown kwam, voelde dat best wel onwerkelijk. Je hoorde er natuurlijk al van alles over in de media, maar als het dan echt zo is, dan schrik je toch. Zo van: ‘wat nu?’. Dicht moeten betekent in beginsel dat er ook niks binnen komt. Gelukkig herpakten we onszelf snel en gingen we nadenken over hoe we er een positieve draai aan konden geven. We gingen kijken naar wat er wél kan. Wat we hierbij belangrijk vinden is, is om goed te laten zien dat we voor de klant bezig zijn, dat we ook nu klaarstaan.”

Bestellen & bezorgen

“Zo zijn we overdag bezig om bestellingen op te nemen die klanten naar ons doorbellen of appen. Ook leveren we extra service in de vorm van gratis bezorging aan huis en is onze dochter Sharon heel actief op Facebook. Ze plaatst iedere dag een actueel bericht. Je merkt dat dat zijn vruchten afwerpt. Het is fijn om zo nog wat omzet te kunnen maken. Daarnaast doen we allerlei klussen in de winkel waar we anders niet aan toekomen. Er is van alles opgeknapt en bijgewerkt, dat geeft ons een goed gevoel.”

Wervershoof

“Toen we hoorden dat de lockdown werd verlengd, zijn we met elkaar gaan brainstormen over meer mogelijkheden. Daarom hebben we op Dorpsstraat 10 in Wervershoof een etalage ingericht en hopen van daaruit ook in Wervershoof te kunnen bezorgen.”

Goede reden

“Natuurlijk maken we ons zorgen, maar beseffen ook dat bij de pakken neerzitten geen zin heeft. Daarom accepteren we de situatie zoals die is en maken er het beste van. Dat we dicht zijn, is om een goede reden en we hopen dat we hiermee het virus zo snel mogelijk verdrijven!”