Cliënt Sint Jozef in Wervershoof krijgt robothond van stichting Dromehof

Algemeen
De cliënt van Sint Jozef is heel blij met haar Trixie.
De cliënt van Sint Jozef is heel blij met haar Trixie. (Foto: aangeleverd)

Stichting Dromehof in Zwaag startte met rommelmarkten om geld in te zamelen voor het goede doel. Nu is het een volwaardige kringloopwinkel met als doel: het ondersteunen van eenzame en hulpbehoevende ouderen in de regio. Een organisatie zonder winstoogmerk.

Met een vestiging aan De Oude Veiling kan de stichting met regelmaat iets organiseren. Inmiddels heeft de stichting ruim 45 vrijwilligers die allemaal verschillende taken uitvoeren. Gemotiveerd door de resultaten van de stichting werken zij hard om een verschil te maken. Het ondersteunen van kwetsbare, hulpbehoevende en eenzame ouderen staat voorop. Om echt een verschil te maken en de leefomstandigheden van ouderen te verbeteren. De activiteiten streven naar laagdrempeligheid en goede bereikbaarheid. Door het vergroten en versterken van de sociale kringen dragen zij bij aan het bestrijden van eenzaamheid.

Niet alleen ouderen kunnen een beroep doen op de stichting. Ook zorginstellingen kunnen op steun rekenen. Met liefde worden de activiteiten van allerlei woon-zorgcentra in West-Friesland ondersteund en worden diverse tweedehands artikelen gebracht waar nodig.

Een cliënt van de Omringlocatie Sint Jozef in Wervershoof is blij gemaakt met een robothond, die gelijk de naam Trixie kreeg. “Zo’n robothond is speciaal ontwikkeld voor ouderen met vergevorderde dementie”, laat Entenie Kleerekoper van Dromehof weten. “Zij kunnen moeilijk communiceren, maar knuffelen met de robothond zorgt dat ze tot rust kunnen komen. Zo wordt de zorg ook ontlast. We hebben in diverse zorglocaties in West-Friesland een robothond of -kat aan een cliënt ter beschikking gesteld. We weten dat het cliënten helpt. dus onze investering is heel goed besteed.” Kijk op www.dromehof.nl welke goede doelen de stichting verblijdde.