Houten speelgoedwinkel De Vliegenzwam verdwijnt in Oostwoud

Algemeen
John en Adriënne stoppen met hun houten speelgoedwinkel in Oostwoud.
John en Adriënne stoppen met hun houten speelgoedwinkel in Oostwoud. (Foto: aangeleverd)

Adriënne Koedooder en haar man John Duyn besloten om na 26 jaar met hun houten speelgoedwinkel in Oostwoud te stoppen. De bedoeling is om zoveel mogelijk de winkel leeg te maken, dus vanaf nu kan iedereen profiteren van de leegverkoop tot en met eind december.

John en Adriënne startte in 1995 hun eigen zaak. “Een kamertje werd omgetoverd tot speelgoedwinkel: De Vliegenzwam. Een winkel in het idyllisch gelegen Oostwoud. Het begin van een avontuur; het begin van ons ondernemerschap”, laat Adriënne weten. “We hebben de winkel dus inmiddels ruim een kwart eeuw. De tijd is omgevlogen. Eerst maakten we veel speelgoed zelf, maar gaandeweg werd dat steeds meer vervangen door ingekocht speelgoed. Al snel werd de winkel te klein. De boel werd omgedraaid: de winkel kwam in onze huiskamer en wij namen genoegen met een kleinere ruimte.”

Groei

Na een aantal jaren had het stel weer te weinig plek, mede door de aanvullende, goedlopende webshop en het verkrijgen van het dealerschap van de stoffen ‘Rubens Barn’ poppen uit Zweden. “We besloten in 2005 om ons huis te vergroten met een aanbouw. Schuren werden magazijnen, tuin werd theetuin en later kwamen daar nog twee bed & breakfasts bij. En dat allemaal in zo’n klein dorp! Tenminste, dat is wat we altijd horen. De klanten zijn blij verrast met onze grote sortering houten speelgoed. En als ze dan verder naar achteren lopen en de gezellige theetuin ontdekken, worden we vaak overladen met complimenten. Wat is er mooier dan dat!”

Stoppen met speelgoed

Adriënne en John stoppen met het houten speelgoed. “De internetconcurrentie speelt daarbij een rol. Het zal heel vreemd zijn na 26 jaar. Maar er zal ongetwijfeld weer iets moois voor in de plaats komen. Het was voor ons een moeilijke beslissing, omdat we de winkel altijd met heel veel plezier hebben gerund. Maar stilzitten doen we niet. De bed & breakfast blijft bestaan en in de zomermaanden is de theetuin als vanouds open voor iedereen die wil onthaasten in onze mooie bloementuin, met een heerlijke cappuccino of een bijzondere thee. En daarbij natuurlijk een stukje zelfgemaakte appel(taart).”

Korting

“We beginnen met 30% korting op het speelgoed”, laat Adriënne weten. “Deze kortingen lopen steeds meer op naarmate het einde van het jaar nadert. We kunnen geen speelgoed reserveren, maar iedereen is welkom om een kijkje te nemen in onze mooie winkel. Let op: onze speelgoedwebsite is dan niet meer actueel.”

Cadeaubonnen

In de uitverkoopperiode kan iedereen nog de Vliegenzwam-cadeaubonnen inleveren. “Wacht daar niet te lang mee”, zegt Adriënne. “En alvast voor sinterklaasavond of kerst cadeaus inslaan is ook niet zo’n gek idee. Dan is dat alvast maar binnen.” De houten speelgoedwinkel van De Vliegenzwam, aan Oostwouder Dorpsstraat 24, is van woensdag tot en met zaterdag open van 10.00 tot 17.30 uur.

Iedereen bedankt

“We willen alle klanten bij deze bedanken voor alle aankopen, leuke gesprekken, de vele complimenten die we altijd volop kregen en het vertrouwen dat in ons gesteld werd! Wij hopen iedereen nog een laatste keer te zien in onze gezellige winkel. En anders zien we jullie graag volgend jaar weer terug in onze sfeervolle theetuin in dat kleine, maar prachtige Oostwoud”, besluit Adriënne.

De speelgoedwinkel blijft tot eind december open.