Verkiezingsdebat Woningmakers Westfriesland

Algemeen
Als het om wonen gaat, lopen de gemoederen op. Ook in Westfriesland is er sprake van woningnood.
Als het om wonen gaat, lopen de gemoederen op. Ook in Westfriesland is er sprake van woningnood. Foto: Pixabay

HOORN / MEDEMBLIK - Als het om wonen gaat, lopen de gemoederen op. Ook in Westfriesland is er sprake van woningnood. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht is een goed, open gesprek belangrijk. De Woningmakers Westfriesland organiseren daarom donderdag 27 januari van 13.00 tot 16.00 uur een Woonconferentie annex Verkiezingsdebat Wonen in de vorm van een webinar. Iedereen kan zich aanmelden en dit webinar (vanuit huis of werk) beleven.

De Woningmakers Westfriesland, het samenwerkingsverband van marktpartijen in de woningbouw zoals woningcorporaties, projectontwikkelaars en makelaars, werken aan versnelling van de woningbouw. Goed overleg en samenwerking met de gemeenten speelt hierbij een heel belangrijke rol. Alleen sámen kan er daadwerkelijk resultaat worden geboekt. De krapte op de woningmarkt is afgelopen jaar weer verder toegenomen. De NVM-makelaars in de regio hebben aangetoond dat er sprake is van een ernstig tekort aan koopwoningen. De kans dat je voor een sociale huurwoning in aanmerking komt, daalt al jaren. De wachttijd stijgt gestadig naar nu zeven jaar.

Bij het Verkiezingsdebat Wonen zitten diverse relevante partijen aan tafel die in gesprek gaan over de woningnood: wethouders Marjon van der Ven (Hoorn) en Andrea van Langen (Medemblik) namens de politiek, Dick Olie namens de makelaardij, Jurre Terhorst en Cees Tip namens de woningcorporatie Intermaris, Berry Blijie namens ABF Research en prof. dr. Peter Boelhouwer voor wat betreft het landelijke beeld. Woningnood gaat om heftig menselijk leed. Daarom laten de Woningmakers ook zien hoe woningnood er in het concrete geval uit ziet in de vorm van een video-interview met zes wanhopig woningzoekenden uit deze regio.

Tijdens het Verkiezingsdebat Wonen kan iedereen, dus ook elke kijker thuis, meediscussiëren over wat nodig is om een flinke zet aan de woningmarkt te geven. Deze Woonconferentie op 27 januari is als webinar te beleven vanuit de Oosterkerk in Hoorn. Gespreksleider/moderator is Martin Bosch, programmamanager van de Woningmakers Westfriesland. Aanmelden kan via https://westfriesland.woningmakers.nl/event/verkiezingsdebat-wonen/ of kijk op westfriesland.woningmakers.nl .