Gezellige jaarmarkt met veel kramen

Bezoekers profiteren tijdens de jaarmarkt van de vele koopjes op de kramen.
Bezoekers profiteren tijdens de jaarmarkt van de vele koopjes op de kramen. ((Foto: aangeleverd))

ANDIJK - Op de Kleingouw en de Middenweg in Andijk wordt donderdag 13 juni voor de 48e keer de Andijker jaarmarkt gehouden. Voor bezoekers staan tussen 13.00 en 20.00 uur vele kraampjes met vele hebbedingen en koopjes tijdens deze enorm gezellige happening.

Een grote groep standhouders probeert deze dag diverse waren aan de man te brengen. De markt bestaat voor een groot gedeelte uit commerciële handelaren, maar ook verzamelaars, aanbieders van curiosa en boeken, creatieve hobbyisten en in deze regio actieve verenigingen vinden een plaats op de markt.

Jongerenorkest Waldkirch uit het Zwarte Woud komt via een uitwisselingsproject met muziekvereniging Wieringerwaard een concert geven van 18.30 tot 19.30 uur. Dit gebeurt op het plein voor de hervormde kerk, aan de Middenweg (bij slecht weer binnen). Een samenwerking tussen de muzikanten, beheerders van de kerk, marktorganisatie en oliebollenkoning Ben Leek.

Omdat de markt voor een deel over de Kleingouw loopt vervalt de bushalte voor bij het voormalige gemeentehuis gedurende de gehele dag. Mensen die normaal gesproken van deze halte gebruik maken, kunnen nu in- en uitstappen bij de halte op de Horn of een halte eerder bij de kruising Klamptweid/Flamingolaan/Kleingouw. De bus wordt omgeleid via de Flamingolaan/Murillolaan om zo uit te komen bij de Horn om daar de normale route te vervolgen.

De organisatie verzoekt een ieder die aan het marktterrein woont rekening te houden met het feit dat de markt vanaf 07.30 uur wordt opgebouwd en dat het vanaf 09.30 uur niet meer mogelijk is om met de auto het marktterrein op te komen of te verlaten.

Parkeren kan op de reguliere parkeerterreinen, bij Sporthal De Klamp en in de bermen van de Beldersweg. Wie meer wil weten over de jaarmarkt, kan contact opnemen met het organisatiebureau op tel. 0228-593755 of via info@edithhartog.nl.

Meer berichten