Genieten van goede muziek tijdens Westfrieslands Festival in Onderdijk.
Genieten van goede muziek tijdens Westfrieslands Festival in Onderdijk. ((Foto: Monkey Business Images / Adobe Stock))

Beleef het Westfrieslands Festival Onderdijk

ONDERDIJK - Het Westfrieslands Festival wordt zaterdag 3 augustus van 14.00 tot 23.00 uur gehouden aan Onderdijk 235. Na het succes van vorige editie wordt opnieuw ingezet op een fantastisch, muzikaal festijn. Het belooft een gezellige dag te worden met optredens van Young & Younger, Dou Grend ünd von Velsen en de Nozem, SMEW Classic dj's Loek & René, dj Gumbold en als afsluiter The Doors in Concert!

SMEW Classic dj's Loek Boon en René Dol openen het evenement. De veteranen en oprichters van deze stichting hebben al enkele succesvolle vinyl thema-avonden achter de rug en draaien krakers en pareltjes van de pop- en rockhistorie. Met de Dou is door de organisatie een contract voor het leven afgesloten. Vlietpop bestaat niet meer, maar fans blijken toch een behoefte te hebben om minimaal één keer per jaar naar slappe schijtrock te luisteren (of helpen om ganzen te verjagen?!).

Begin van de avond is het podium aan de gebroeders Kris en Marc Schouten van Young & Younger. Zij beloven dat iedereen los gaat op hun vertolking van muziek uit de jaren '50 en '60. Gouwe ouwe, maar gebracht door twee jonge, energieke honden. Huis-dj Gumbold verzorgt deze editie weer de pauzemuziek en afsluiter. Hij draait een verrassende mix van bekende en minder bekende liedjes.

De organisatie is zeer verheugd met de hoofdact: The Doors in Concert. Deze band wordt door vele kenners wel gezien als de beste Doors coverband van Nederland. De meeste van hun optredens in de regio zijn uitverkocht. Grijp deze kans om de heren te bekijken en beluisteren op dit buitenfestival, aangekleed in het thema van de 'Whisky a Gogo'.

Kijk voor meer informatie of kaarten op www.westfrieslands.nl. In de voorverkoop voor 8 euro. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Meer berichten